trajat će dva dana

Obožavatelji napravili mural na travi: Slika Kobeja Bryanta vidi se samo iz zraka

Screenshot
31.01.2020.
u 11:52

Mural će trajati dva dana, a potom se trava vraća u prirodni položaj.

Obožavatelji širom svijeta koriste svoje sposobnosti i kreativnost kako bi pokazali poštovanje prema nastradaloj legendi LA Lakersa. Svijet je prepun umjetničkih djela koja nastaju u čast slavnom košarkašu, a neka od njih su nevjerojatna.

Mural napravljen u parku grada Pleasantona vidi se samo iz zraka. Autori su bračni par Kelli Pearson i Pete Davis iz Kalifornije. U izradi murala koristili su tehnologiju vlastite tvrtke. Rezultat je vjerodostojna slika Bryanta na travi, širine 35 metara i dužine 28 metara.  Proces izrade murala počeo je kada je od nekoliko različitih fotografija napravljena crno-bijela slika.

"Lice je nastalo kombinacijom dvije različite fotografije, vrat od druge dvije, a isto vrijedi i za tijelo. Uspješno smo završili naše umjetničko djelo. Htjeli smo prikazati Kobeja s prepoznatljivim osmijehom i u sportskoj opremi", objašnjava Kelli Pearson, prenosi Klix. 

Sliku je zatim učitao kompjuter kosilice za travu kojom je upravljao Davis. Zahvaljujući GPS-u i digitalnoj obradi podataka, stroj zrakom nježno savija travu, kako bi se stvorio tamni ili svijetli kontrast.



Kelli i Pete su Bryantovi obožavatelji i za njih je odluka o stvaranju murala potpuno prirodna, piše CNN.

"Tragedija je izazvala veliki šok. Bio je sjajna osoba, obiteljski čovjek i nevjerojatan sportaš. Imamo ovu tehnologiju koja nam je pružila mogućnost pokazati koliko ga poštujemo", kaže Pearson.

Mural će trajati dva dana, a potom se trava vraća u prirodni položaj.

"Bespomoćni smo i zapravo ništa ne možemo učiniti poslije velike tragedije. Slika na travi predstavlja čitavu našu zajednicu koja tuguje zbog Bryantove smrti", objašnjava Davis.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije