Mladi Luka Dragičević, trener rukometaša Čapljine

Očekujem da ćemo brzo anulirati nulu na ljestvici

31.01.2024.
u 18:00

Mršava je bila jesen rukometaša Čapljine koji su zimovali na začelju bez osvojenog boda.

Dobili samo Čelik

Čapljinci su 13. na ljestvici Premijer rukometne lige BiH, jedina ekipa koju su dobili bio je Čelik. Budući da su Zeničani odustali, a time i ispali, Čapljina formalno nije posljednja, ali bode oči podatak da je još uvijek na bodovnoj nuli. Bilo je dosta poteškoća, među kojima su i smjene trenera, piše Večernji list BiH.

Ekipu je na startu vodio Nikola Bartolović, trener - igrač, koji je odustao nakon pet kola i posvetio se igri, a vođenje momčadi preuzeo je Dragan Suton, alfa i omega čapljinskog rukometa. No, Suton se razbolio pa je četiri posljednje utakmice jesenske polusezone na klupi proveo Luka Dragičević (24), najmlađi trener u povijesti bh. Premijer lige.

- Ekipu sam vodio posljednja četiri kola, prije toga bio sam pomoćni trener, mogu reći da smo se dizali iz kola u kolo, no bodova nije bilo. Mislim da smo posljednja četiri kola odigrali vrlo dobro, utakmice smo gubili po dva-tri gola razlike. Poseban mi je žal utakmica u Maglaju koju smo izgubili pogotkom u posljednjoj sekundi. Smatram kako treba reći da su se na nas negativno odrazili problemi s početka sezone. Kako se Rukometni savez nije izjašnjavao o početku prvenstva, pripreme smo počeli čak 20. srpnja, očekujući da će liga početi 1. ili 7. rujna, no prvenstvo je počelo tek 7. listopada. Formu smo tempirali za početak rujna, na kraju je prvenstvo "kasnilo" mjesec dana. Slobodno mogu reći da smo, čekajući početak prvenstva, ispali iz forme. Uslijedile su ozljede, a dok smo se konsolidirali, polusezona je bila završena - ističe trener Dragičević koji ekipu priprema za drugi dio sezone.

- Pripreme smo počeli prije 20-ak dana, odigrali smo i tri pripreme utakmice, prvu protiv Metkovića odigrali smo neriješeno 23:23. Potom smo nastupili na turniru u Opuzenu, prvu utakmicu u polufinalu s tri gola razlike izgubili smo od domaćina Opuzena. U borbi za treće mjesto bili smo bolji od ekipe Izviđač II s 29:26. Što se tiče igračkog kadra, tu smo zasad oslabljeni. Lovro Krešić, koji je trebao biti voditelj ekipe u nastavku prvenstva, otišao je u Izrael, naravno, nismo mu pravili probleme, kao ni nadarenom Martinu Butiganu koji je prešao u Metković Mehaniku. Filip Bebek prešao je u našeg glavnog konkurenta u borbi za opstanak - Hercegovinu iz Nevesinja, dok se Fran Majić prestao baviti rukometom i otišao raditi u Njemačku. Zasad smo angažirali jedino Dimitrija Kovača iz bugojanske Iskre, inače rodom iz Trebinja. Očekujemo dolazak još dva-tri igrača, što bismo trebali realizirati u suradnji s Izviđačem - kaže Dragičević.

- Nastavak sezone je već u petak, 2. veljače, kada ćemo u gostima igrati utakmicu Kupa protiv jesenskog prvaka Gračanice. Jedno je sigurno, nećemo se predati, borit ćemo se za opstanak. Gledajući raspored, mogli bismo računati na bodove iz četiri-pet utakmica, vidjet ćemo što će biti. Zahvaljujući rasporedu, prošle smo jeseni doma igrali protiv jačih ekipa, a u gostima protiv slabijih. Sada je situacija obrnuta pa očekujem kako ćemo brzo anulirati ovu nulu koja je prezimila uz naše ime - naglašava mladi trener Čapljinaca te zahvaljuje na povjerenju koje mu je Uprava na čelu s Dejanom Stojakom iskazala, kao i na potpori starijih igrača.

Dobro raspoloženje

Sudeći prema raspoloženju, u nastavku prvenstva za očekivati je bolje izdanje Čapljine. Podsjećamo, ovo je treći nastup Čapljinaca u "premijeri", prethodna dva puta zadržali su se po dvije sezone pa se nadaju da će se tradicija, ako ništa drugo, nastaviti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?