Ervin Zukanović

“Odrastao sam s Edinom Džekom”

odrastao
31.01.2016.
u 07:15

Ervin Zukanović zadovoljan je zbog dolaska u Romu i što su “dva stresna dana” konačno iza njega.

Ovaj branič je kao posuđeni nogometaš iz Sampdorije došao u Romu s opcijom otkupa ugovora u ukupnoj vrijednosti od četiri milijuna eura, prenosi Football Italia.

Veliki dan

- Ovo je usitinu veliki dan za mene, rekao je bosanskohercegovački reprezentativac za Roma Radio.

- Posljednja dva dana bila su jako stresna jer nisam znao gdje ću igrati, ali sada sam sretan i želim pomoći novoj momčadi da se pripremi za važnu utakmicu. Odrastao sam s Edinom Džekom, kao djeca smo zajedno igrali u istom klubu u BiH (Željezničar nap. a), sada zajedno igramo u reprezentaciji i Romi. To je sjajno. On je postigao mnogo pogodaka za BiH, dobar je momak i zajedno s Miralemom Pjanićem će mi pomoći da se ovdje što bolje snađem i brže uklopim, dodao je Zukanović.

Bh. reprezentativac može igrati na više pozicija u momčadi, a navodi kako će trener odlučiti gdje će to biti u Romi. Zukanović igra na lijevom boku, središnjem braniču, a po potrebi može odigrati i u veznom redu.

- U Chievu sam igrao na poziciji centralnog braniča u četveročlanoj obrani, tako da mogu igrati različite uloge u momčadi. Nadam se kako ću se odužiti treneru Lucianu Spallettiju za njegovo povjerenje. Volim stalno biti u kontaktu s loptom, nemam strah, želim napredovati i mislim kako mogu pomoći ovoj momčadi da igra bolji nogomet, naglasio je Zukanović.

Pouka

Vjeruje kako Roma može izvući određenu pouku iz neuspjeha reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Euro 2016., odnosno poraza od Irske u dodatnim kvalifikacijama.

- Znali smo kako smo kvalitetniji, ali u današnjem nogometu morate i mentalno biti snažni i gladni, što nam je tada nedostajalo, zaključio je na kraju razgovora Ervin Zukanović, koji je već obavio i prvi trening u svom novom klubu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije