Kraj karijere

Olić objavio: Odlazim čiste savjesti

24.06.2017.
u 16:42

Olić odlazi u mirovinu nakon dvadesetogodišnje karijere, a oprostio se u dresu sad već njemačkog trećeligaša, 1860 Münchena

"Spreman sam objesiti svoje kopačke o klin, Mislim da mogu napustiti nogomet čiste savjesti", rekao je legendarni hrvatski nogometaš Ivica Olić (37) za njemački Bild.

Odlazi u mirovinu nakon dvadesetogodišnje karijere, a oprostio se u dresu sad već njemačkog trećeligaša, 1860 Münchena, piše Goal.

Njegova zadnja utakmica bila je poprilično kaotična. S klubom je ispao u treću ligu kroz dodatne kvalifikacije, a navijači su počeli lomiti inventar po stadionu Allianz Arene.

I nije to najgore od svega: Münchenu treba 20 milijuna eura za sezonu u 3. ligi (mora dati jamstvo kako bi ishodio licenciju), a taj novac klub trenutačno nema.

Novac od TV prava pao je sa šest milijuna eura na milijun, a nagađa se da igrači nisu dobili plaće za ovaj mjesec.

Ola je odlučio da je to njegov kraj, a za 'zehcigere' je odigrao 21 utakmicu i dao pet golova. U karijeri je igrao za Marsoniju, Herthu, Zagreb, Dinamo, CSKA Moskvu, HSV, Bayern i Wolfsburg.

Prvak Hrvatske bio je u dresu Zagreba i Dinama, Rusiju je pokorio u tri navrata igrajući za CSKA, a bio je i prvak Njemačke igrajući za Bayern. Dvaput je bio proglašen za našeg najboljeg igrača (2009. i 2010.).
Za reprezentaciju Hrvatske od 2002. do 2015. odigrao je 104 utakmice i zabio 20 golova, a kao najupečatljiviji, pamtit ćemo onaj protiv Italije na Mundijalu 2002. u Japanu i Južnoj Koreji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?