gošk

(P)ostali jaki samo u test - susretima

25.10.2018.
u 08:15

Veliki je to rezultatski raspon u kratkom razdoblju, pa ni uzroke nije lako sagledati. Kad ne ide u bh. nogometu, a sve češće i u svjetskom, trener odlazi, bio krivac ili ne. I u slučaju GOŠK-a trener Feđa Dudić je odstupio iako to, zbog proljetošnjih kredita, nitko od njega nije tražio. Želio je, kako se izrazio na konferenciji za novinare, dajući neopozivu ostavku, učiniti “pozitivni šok”.

Iznenadili Željezničar

I bi tako, GOŠK je mimo svih očekivanja u idućem kolu uspio prvi put u 8 premijerligaških utakmica pobijediti Željezničar, a onda stao. Slijedili su sramotan poraz u Kupu od TOŠK-a 0:4 pa protiv Zrinjskog u Gabeli opet 0:4, zatim u derbiju začelja protiv Zvijezde 0:1. U toj utakmici Gabeljani su se čestito ispromašivali, kao i na većini ove jeseni, i eto “fenjera”. Novom treneru Mati Neretljaku nije lako, nije uspio igračima ni upamtiti imena, a morao je igrati 4, svake na svoj način, teške utakmice. Slijedi 5., još teža, protiv vodećeg Sarajeva, kojeg su, osvajanjem boda na Koševu na početku sezone naljutili.

To je slijed, gdje su uzroci? Po nama, detektira ih sastav GOŠK-a u najvažnijoj utakmici prošle sezone protiv Slobode u Tuzli, koju su već otpisani dobili 2:1. Utakmicu je počelo 5 igrača koji su ljetos otišli – Rodin, Isić, Odak, Barić i Mulahusejnović, a u drugom poluvremenu ušla su trojica kojih, također, više nema – Mišić, Dalmatin i Uk So. Dakle, utakmicu u kojoj su “lavovi” napravili preokret, gurnuvši Slobodu u neizvjesnu završnicu, dobilo je osam igrača koji su ljetos “digli sidro”. Je li moralo tako biti, ključno je pitanje.

GOŠK zbog skromnog proračuna igrače ne može pridobiti, a ni zadržati primanjima, što treba imati na umu. Uz to, neki igrači nisu bili njegovi - Mulahusejnović i Uk So, pa ih nisu mogli zadržati. Neki su se igrama u dresu GOŠK-a nametnuli – Rodin i Barić, pa ih je zbog ponuda teško bilo zadržati. Međutim, trojicu - četvoricu vjerojatno su mogli ako se umjesto njih nisu mogle dovesti odgovarajuće zamjene.

Nisu se snašli nakon odlaska

Uglavnom, umjesto uigrane postave krenulo se u stvaranje nove. Da to nije bilo uspješno pokazuje rezultatski saldo. Bio je to luksuz koji se GOŠK-u obija o glavu. Zanimljivo, neki od tih igrača nisu se snašli Mulahusejnović, pa tako Barić grije klupu u Zrinjskom, Mišić se vratio u Ivanić Grad i uopće ne igra nogomet?! Isto vrijedi i za godinama odanog i pouzdanog Odaka...

Možda bi se greške u zadnji čas shvatile da se GOŠK nije pretvorio u majstora nevažnih utakmica, pa je u pripremnom razdoblju protiv Širokog Brijega igrao 0:0, dobio Željezničar 2:1 (20-ak dana poslije u prvenstvu Željo je slavio), pobijedio Radnika 1:0 pa Čapljinu 4:1. Ništa nije govorilo o krizi, dapače, momčad je djelovala poletno, kao i na kraju prošle sezone. Međutim, kad je počelo prvenstvo došle su greške, promašaji, ozljede, kartoni... to više nije bila ekipa koja je u velikom stilu završila prošlu sezonu. A kako je i mogla biti kad su od 5 otišla 4 ključnih igrača iz proljetnog dijela prošle sezone, a zamjene se nisu uklopile. I to je to, u Upravi kluba znaju što su ili nisu mogli, a vidljivo je i što činiti, ako mogućnosti dopuste.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije