FOOT RANKING

Plasman Hrvatske na Fifinoj ljestvici je čudesan doseg

21.10.2023.
u 08:00

Zvuči pomalo zabrinjavajuće i neobično da jedna reprezentacija iz svjetskoga vrha praktički preko noći doživi ovakav pad, ali pogledamo li širu sliku najnovijega Fifina poretka, ona i dalje ostaje zadivljujuća.

Prema projekciji specijaliziranoga nogometnoga web-portala Foot Ranking, hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj Fifinoj ljestvici za listopad past će za četiri mjesta: sa šestoga na deseto. Posljedica je to dva neočekivana poraza, od Turske i Walesa, u kvalifikacijama za Euro 2024., a to je ujedno i najniži rejting vatrenih još od ožujka 2022. godine kada je Hrvatska bila 16. reprezentacija svijeta.
Zvuči pomalo zabrinjavajuće i neobično da jedna reprezentacija iz svjetskoga vrha praktički preko noći doživi ovakav pad, ali pogledamo li širu sliku najnovijega Fifina poretka, ona i dalje ostaje zadivljujuća. Hrvatska je u društvu najboljih deset reprezentacija svijeta zemlja s uvjerljivo najmanje stanovnika, uz Belgiju (sa 11.6 milijuna žitelja), jedina nikada nije bila svjetski i europski prvak, a uz moćnu Francusku jedina koja je na posljednja dva svjetska prvenstva osvojila medalje.
Hrvatska na desetom mjestu svjetskog poretka nikako ne može biti pad, nego i dalje - svjetsko čudo. Ispred Hrvatske samo su Argentina, Francuska, Brazil, Engleska, Belgija, Portugal, Nizozemska, Španjolska i Italija. Pobijedi li Hrvatska u studenome Latviju i Armeniju, zadržat će poziciju u toj kremi svjetskoga nogometa drugu godinu zaredom. I ostaviti iza sebe velesile i bivše svjetske prvake poput Njemačke, ili primjerice Urugvaja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije