prvo kolo Premijer lige BiH

Poraz Sarajeva na Koševu, bodove odnijela Sloga

31.07.2023.
u 07:19

Nogometaši Sarajeva poraženi su sinoć na Koševu od Sloge iz Doboja sa 1:2, u susretu prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Igrači Sarajeva, koje je nakon raskida ugovora Mirze Varešanovića s klupe vodio privremeni trener Mensur Dogan, priredili su još jedno neugodno iznenađenje za svoje navijače nakon eliminacije u prvom pretkolu Konferencijske lige. Na početku nove sezone bodove sa Koševa odnijela je Sloga iz Doboja nakon što je zasluženo slavila golovima Dejana Vidića.

Domaći su od početka krenuli ofanzivno, a iz prve prva prilike u 15. minuti došli u vodstvo. Kyeremeh je ubacio s desne strane u šesnaesterac gostiju, Avramovski je glavom spustio loptu za Renana Oliveiru koji pogađa za veliko slavlje navijača Sarajeva.

U nastavku susreta gosti su se otvorili, a u 44. minuti uspjeli su doći do izjednačenja. Nakon jednog prekida, u šesnaestercu Sarajeva najviši je bio Vidić koji glavom šalje loptu pored Šahinovića koji je bespotrebno napustio gol loše procijenivši let lopte.

Drugo poluvrijeme bolje je otvorila Sloga koja je nakon tri propuštene prilike došla do drugog gola i vodstva. Ponovno je u središtu pozornosti bio visoki Vidić koji je iskoristio centaršut Dujakovića i sa desetak metara glavom pogodio pod prečku.

Nakon primljenog gola Sarajevo je sve karte bacilo u napad, u potpunosti preuzelo inicijativu, ali osim jedne šanse Čatakovića nije učinilo ništa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije