Repreznetacija BiH

Protiv Danaca traži se rezultat, igrači BiH žele se predstaviti u dobrom svjetlu

Football Soccer - Spain v Bosnia and Herzegovina - International Friendly - St. Gallen, Switzerland - 29/05/16. Spain's Pedro Rodriguez and Bosnia and Herzegovina's Sead Kolasinac in action REUTERS/Arnd Wiegmann
03.06.2016.
u 08:00

Nogometna reprezentacija BiH danas će u Nagoyi odigrati prvi susret u okviru Kirin kupa i to protiv Danske, koja je u Japan stigla u dosta izmijenjenom sastavu, odnosno bez nekih od najvećih zvijezda.

Jasan cilj

Dance će protiv BiH predvoditi vratar novog engleskog prvaka Leicestera, Kasper Schmeichel, te veznjak Tottenhama Christian Eriksen, dok će izbornik BiH Mehmed Baždarević na teren poslati momčad u kojoj su najveće zvijezde Kolašinac, Medunjanin, Šunjić...

Polufinale Kirin kupa protiv Danske igrat će se u 16 sati po japanskom vremenu, odnosno u devet ujutro po bh. vremenu, a cilj je jasan - predstaviti se u što boljem mogućem svjetlu i pokušati osvojiti spomenuti Kirin kup, unatoč tomu što je izbornik putovanja oslobodio nekoliko standardnih nogometaša.

- Ovo je prilika za sve nogometaše da se pokušaju nametnuti za kvalifikacije. Sigurno je kako će nekolicina njih biti pod posebnim povećalom.

Istina, umorni smo od putovanja, ali vjerujem kako momci koji su tu mogu odgovoriti svakom postavljenom zadatku.

Zanima nas rezultat, ali me zanima i to kako neke od nogometaša mogu uklopiti u najjaču momčad, iskren je bio izbornik Baždarević, koji će danas na teren vjerojatno poslati sastav sa Šehićem na golu te Vranješom, Šunjićem, Cocalićem i Kolašincem u obrani. Vezni red trebali bi činiti Hajrović, Duljević, Grahovac i Kožulj, a u napadu bi trebali biti nešto povučeniji Medunjanin te najistureniji Đurić.

Ni klupa za igrače nije za odbaciti, posebice ako se u obzir uzme činjenica kako su na njoj Vrančić, Hadžić, Hodžić, Stevanović, Sušić, Krunić, koji će priliku za igru vjerojatno dobiti u drugom susretu. BiH će na ovom turniru u svakom slučaju igrati više utakmica pa je potrebno raspodijeliti snage.

Odlični uvjeti za rad

- Već smo drugi dan u Japanu gdje imamo uistinu odlične uvjete za rad.

Sudjelovat ćemo na turniru s velikom tradicijom i na nama je pokazati kvalitetu i ostvariti što je moguće bolji rezultat, kazao je Srđan Grahovac, veznjak bečkog Rapida, dok je Mateo Sušić, koji je u Japan stigao s naslovom prvaka Moldavije, dodao kako je želja ostaviti što bolji dojam.

- Pripremamo se u dobrom raspoloženju i čitava ekipa je spremna za utakmice. Želimo odraditi turnir na što bolji način i predstaviti se u najboljem svjetlu. Nadamo se najboljem, riječi su desnog bočnog igrača bh. tima.

Uz utakmicu između BiH i Danske, na Kirin kupu igrat će se i meč između Japana i Bugarske dok će susreti za plasman biti odigrani u Osaki, 7. lipnja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije