sedam golova razlike

Rukometaši BiH poraženi u Grčkoj

16.03.2022.
u 20:35

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Chalkidi od reprezentacije Grčke sa 24:17 (10:8), u prvoj utakmici predbaraža za Svjetsko prvenstvo.

Oslabljeni tim Bosne i Hercegovine pretrpio je uvjerljiv poraz od Grka i imat će težak posao u uzvratu da sustigne zaostatak i izbori plasman u baraž. Reprezentacija BiH u Grčku je doputovala potpuno desetkovana, nakon što je nekoliko ključnih igrača otkazalo nastup zbog ozljede.

S potpuno izmijenjenim sastavom u odnosu na prethodne utakmice reprezentacija BiH prikazala je lošu igru, posebno u fazi napada gdje se mogla vidjeti potpuna neuigranost i bezidejnost čak i kada su imali igrača više. 

Izabranici izbornika Tonija Čoline, koji je uoči ove utakmice zamijenio Ivicu Obrvana, dobro su započeli utakmicu i poveli sa 3:1, ali je uslijedila serija domaćih rukometaša koji su preuzeli vodstvo i držali ga do kraja utakmice.

Raspoložen na golu Grčke bio je Boukovinas koji je "skinuo" nekoliko "zicera" bh. rukometašima, a s druge strane domaći su kažnjavali sve promašaje. Briljirao je Mallios koji je postigao više od polovice golova svoje ekipe i bio nerješiva zagonetka za bh. tim. 

Na kraju su Grci slavili sa sedam golova razlike i imaju uvjerljivu prednost uoči uzvratnog susreta koji je na rasporedu u subotu u Tuzli.

Najzaslužniji za pobjedu Grčke bio je Mallios sa 13 golova, dok je golman Boukovinas imao 17 obrana. U reprezentaciji BiH po četiri gola postigli su Jozinović i Građan, dok je Benjamin Burić obranio 14 šuteva.

Pobjednik ovog dvomeča u baražu će se sastati s reprezentacijom Crne Gore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije