Bh. trener

Safet Sušić kandidat za klupu Alžira

13.10.2016.
u 07:00

Safet Sušić dovodi se u vezu s klupom Alžira. Njegovom prethodniku Milovanu Rejevcu nije dobro išlo, pa bi Sušić mogao preuzeti njegovo mjesto.

Pozivi

Rajevac je smijenjen nakon samo tri mjeseca s klupe Alžira, a zanimljivo da je nekadašnji izbornik BiH Sušić slovio i prije izbora Rajevca kao kandidat za preuzimanje ove afričke reprezentacije, koja je na prošlom SP-u 2014. ostvarila najveći uspjeh plasmanom u osminu finala. Privremeno će ga naslijediti pomoćnici Nabil Neghiz i Yazid Mansouri, a s Alžirom u skupini još se nalaze Nigerija i Zambija.

- Nekoliko puta spominjalo se moje ime u vezi s preuzimanjem Alžira. Zvala su me dvojica menadžera da razgovaramo o tome, ali nije me kontaktirao alžirski Savez. Zanimljivo bi bilo voditi svaku reprezentaciju koja igra kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Međutim, nema razloga da više govorim o Alžiru jer nema konkretnih pregovora, izjavio je Sušić.

- Možda posao dobijem sutra, a možda za šest mjeseci. Svaki tjedan bude poziva, no ništa nije izvjesno.

Najuspješniji izbornik bh. reprezentacije, s kojom je izborio prvi plasman na SP 2014. u Brazilu, smatra kako je dosadašnji tijek kvalifikacija u skupini H, u kojoj je BiH treća sa 6 bodova, donio očekivane ishode.

- Izuzetak je visok poraz BiH od Belgije. Rezultat od 4:0 je previsok i realnije bi bilo 2:0. Sve ostalo se nekako odvijalo kako je i planirano.

Sušić će ovog vikenda biti na tribinama na 109. derbiju, u kojem će Sarajevo dočekati u nedjelju Željezničar.

- Neka pobijedi bolja momčad, a nadam se da će to biti Sarajevo. Šteta je što derbi neće odlučivati o prvaku, jer je Zrinjski puno odmakao bodovno.

Osjećam da će Zrinjski biti prvak i ove sezone. Najvažnije je da utakmica bude dobra i prođe bez incidenata. U derbijima nema pravila niti favorita. Oni su uvijek neizvjesni. Mislim da će tako biti i ovaj put i da će rezultat biti neizvjestan do kraja. Ne vjerujem da netko može pobijediti s dva ili tri gola razlike.

Sarajevo će s mjesta šefa stručnog stožera predvoditi Mehmed Janjoš, nekadašnji Sušićev suigrač.

- Od dolaska Janjoša za trenera, momčad je počela igrati bolje. Želim mu pobjedu u derbiju i uspjeh u prvenstvu. Možda se Sarajevo i približi Zrinjskom, ako bude igralo dobro u kontinuitetu, zaključio je Sušić.

Derbiji

Kada smo pitali Sušića koliku važnost ima tradicija s obzirom na to da je Željezničar uspješniji jer je zabilježio dvije pobjede i dva remija u četiri posljednja derbija, Sušić je uz osmijeh odgovorio:

- Vrijeme je da Sarajevo pobijedi, a osim toga, igra i na domaćem terenu koji je blaga prednost, iako ne mora odlučiti.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije