danas ždrijebanje

Samo Zrinjski u “povlaštenom” položaju, u skupini nositelja

18.06.2019.
u 10:09

Danas će se u Nyonu ždrijebati parovi prvog pretkola Lige prvaka i Europske lige. Prvak Bosne i Hercegovine Sarajevo je nenositelj. Ako ispadne u prvom pretkolu Lige prvaka, nastavit će natjecanje u drugom pretkolu Europske lige, što znači da će odigrati najmanje četiri utakmice u europskim natjecanjima.

Prvi susret prvog pretkola igrat će 9. ili 10. srpnja, uzvratni 16. ili 17. srpnja. Mogući protivnici Sarajlija su, uz ostale: CFR Cluj (Rumunjska), Crvena zvezda (Srbija), Celtic (Škotska), AIK (Švedska), Maribor (Slovenija), Ferencvaroš (Mađarska).

Tri bosanskohercegovačka kluba bit će u bubnju kod izvlačenja parova Europske lige. Mostarski Zrinjski je u skupini nositelja, što znači da će dobiti potencijalno “lagane” protivnike i samim tim veću mogućnost za prolazak u drugo pretkolo (naprimjer klubove iz Estonije, Farskih otoka, Moldavije, Litve, Malte, Latvije...). Široki Brijeg i Radnik iz Bijeljine su nenositelji, a iz skupine nositelja mogu izvući niz jakih klubova kao što su naprimjer: Legia (Poljska), Glasgow Rangers (Škotska), Norkoping (Švedska), Hajduk (Hrvatska)..., ali također i “lagane” suparnike iz Sjeverne Irske, Republike Irske, Latvije, Gruzije, Litve, Makedonije, Armenije...

Nekoliko sati ranije Uefa će odrediti imena mogućih protivnika (pet klubova nositelja, pet nenositelja u skupinama). Susreti prvog pretkola igrat će se 11. i 18. srpnja. Izvlačenje parova prvog pretkola Lige prvaka počinje u 14.30 sati, a parova prvog pretkola Europske lige sat vremena kasnije, u 15.30 sati. Već u srijedu bit će izvlačenje parova drugog pretkola. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije