pobijedili Budućnost

Sarajevo izborilo plasman u play-off gdje ih čeka Celtic

sportsport.ba
24.09.2020.
u 22:08

Nogometaši Sarajeva večeras su na Bilinom polju pobijedili Budućnost iz Podgorice s 2:1 u utakmici trećeg pretkola Europske lige, te su izborili plasman u play-off gdje ih čeka Celtic.

Sarajevo je fantastično otvorilo utakmici i povelo već u četvrtoj minuti kada Benjamin Tatar pogađa za 1:0.

Bordo tim je ponovno zaprijetio u 21. minuti. Ovaj put u centru pažnje bio je Rahmanović koji je dobro šutirao, ali golman Budućnosti je ovaj put uspio spasiti svoju mrežu, piše sportsport.ba. 

U 28. minuti Rahmanović je faulirao Milića, a igrači Budućnosti su žestoko prigovarali. Grbić je čak pljunuo Rahmanovića, ali sudac to nije vidio.

Nakon što se smirila situacija ponovno odlična šansa za Sarajevo. Tatar je još jednom fantastično šutirao, no golman gostiju odlično brani. Na samom kraju prvog dijela Sarajevo je malo stalo što su gosti odmah iskoristili.

Budućnost je u 43. minuti uspjela poravnati na 1:1. Moraitis donosi gostima veliko slavlje nakon što je zakasnio Oremuš ispred Grka, a ovaj lako matirao Kovačevića za poravnanje rezultata.

Na startu drugog dijela Budućnost je imala nekoliko odličnih šansi. U 54. minuti nevjerojatna šansa za goste preko Grbića, ali Pejović s gol linije izbija loptu i spašava Sarajevo.

U 65. minuti gosti ponovno prijete. Grbić je nadmudrio Šerbečića i šutirao, ali je Kovačević to obrani. Kazna za ove promašaje stigla je samo minutu kasnije.

U trenucima dok je Budućnost bila bolja Sarajevo je stiglo do gola i to preko Fanima koji je fenomenalno pogodio na asistenciju Pidre za 2:1 za veliko slavlje igrača bh. prvaka.

Sarajevo je u 70. minuti sve moglo završiti. Ahmetović je bio sam ispred golmana gostiju, ali je promašio loptu i ova prilika je propala. Tri minuta kasnije Sarajevo je ostalo s igračem manje.

Drugi žuti, odnosno crveni karton dobio je Rahmanović zbog nekoliko prekršaja koje mu sudac nije oprostio. Iako su ostali s igračem manje Sarajevo je ponovno imalo fantastičnu šansu.

Naime, u 83. minuti nevjerojatnu šansu imao je Tatar koji je s pet metara uspio prebaciti gol nakon što ga je odlično zaposlio Handžić.

Međutim, Budućnost do kraja meča nije mogla da ozbiljnije zaprijeti, te je Sarajevo uspjelo sačuvati prednost i plasirati se u play-off. Bordo klub će na teren već narednog četvrtka kada će igrati prvi meč play-offa protiv Celtica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije