Play off

Sarajevo večeras dočekuje Celtic za plasman u skupnu fazu Europske lige

01.10.2020.
u 12:11

Nogometaši Sarajeva večeras dočekuju ekipu škotskog Celtica u play off utakmici za plasman u skupnu fazu Europske lige. 

Utakmica će biti odigrana u 20 sati na stadionu "Bilino polje" u Zenici, jer stadion "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu ne ispunjava uvjete za ovo natjecanje.

"Bordo" tim će protiv favoriziranog protivnika pokušati prvi put izboriti plasman u skupnu fazu Europske lige, a posljednji put je ovu priliku imao u sezoni 2014/15. kada je poražen od ekipe Borussia Mönchengladbach s ukupnih 10:2. Prethodno je u sezoni 2009/10. u playoffu poraženo od rumunjskog Cluja s ukupnih 3:2. 

Trener Sarajeva Vinko Marinović izjavio je da su njegovi igrači maksimalno iskoristili proteklo razdoblje kako bi se što bolje pripremili za utakmicu sa Celticom.

- Celtic je odličan tim koji u svom sastavu ima dosta reprezentativaca. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani, a zalaganje i koncentracija morat će biti na zavidnom nivou. To je jedini način da dođemo do pozitivnog rezultata. Vjerujem da je naš nogomet napredovao i mi ćemo to dokazati - rekao je Marinović. 

Nakon što je u drugom pretkolu Lige prvaka poražen od Dinama iz Bresta s 2:1, aktualni prvak BiH u trećem kolu kvalifikacija za Europsku ligu s 2:1 bio je bolji od Budućnosti iz Podgorice. 

Sarajevo je protiv Celtica igralo prošle sezone na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u prvom pretkolu Lige prvaka, kada je škotski tim slavio s 3:1, a potom su u gostima poraženi rezultatom 2:1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije