GOŠK i Sloga Doboj danas (18 sati) otvaraju 20. kolo Wwin lige BiH

Šero vratio osmijeh na lica nogometnih fanatika iz Gabele, još kad bi "pala" i Sloga...

storyeditor/2024-02-22/ooo.png
vl
23.02.2024.
u 12:56

Po onoj dobro znanoj narodnoj: "Jedna lasta ne čini proljeće" pobjeda GOŠK-a protiv Igmana u Konjicu od 2:1 u 19. kolu Wwin lige BiH ne mora značiti ostvarenje cilja nogometnog premijerligaša iz Gabele u tekućoj sezoni.

Međutim, ona je čak značajnija od tri osvojena boda, piše Večernji list BiH. Naime, rezultati u pet pripremih utakmica, u kojima su pretrpljena četiri poraza, te ispadanje iz Kupa BiH od unaprijed prežaljenog Jedinstva iz Bihaća, unijeli su nemir među nogometne fanatike iz Gabele.

Kako i neće kada je sve upućivalo na to da se nakon takva uvoda pristaše "Trojanaca" nemaju čemu nadati u borbi za bodove. Sa zebnjom se očekivala utakmica u Konjicu jer je ona za momčad koja je dobije značila šest, a ne tri boda. Pošto je riječ o ekipama koje je u tom trenutku dijelio samo bod i koje su ukalkulirane među sastave koji će se boriti za opstanak u "premijeri", bodovi su bili posebno značajni, pa se zbog toga i utakmica u Konjicu očekivala sa skepsom.

Probudili se iz sna

Na sreću poklonika kluba fenomena, u pravom trenutku iz svojevrsnog jesensko-zimskog sna "probudio" se Nihad Šero koji je postigao prvi, a namjestio drugi pogodak Gabeljana.

Na službenoj stranici GOŠK-a i dalje stoji da je oba pogotka dao Šero, što potvrđuje i trener Admir Adžem, međutim, službeno je zavedeno da je strijelac bio Hasukić, koji je završio Šerinu akciju, pa je tako prošle sezone najbolji strijelac (18 pogodaka) i "paker" (sedam asistencija u 26 utakmica), Nihad Šero ostao na pogotku i asistenciji.

Naravno, u presabiranjima na Podavali ta sitnica ništa ne znači, bitno je da su bodovi osvojeni, a nova želja zovu se bodovi protiv, ove sezone neočekivano zapažene, dobojske Sloge. Nižući dojmove s prošle utakmice, na kojoj je debitirao kao trener Gabeljana, i očekivanja od večerašnje, Admir Adžem, trener "Trojanaca" kaže:

- Prošla utakmica bila nam je vrlo bitna, kako za klub tako za igrače, a i mene, koji sam u Konjicu debitirao. Bilo je problema tijekom priprema u pogledu rezultata i ozljeda nekih igrača. Jednostavno, ozračje pred tu utakmicu nije bilo najbolje. Posebno mi je drago što je ekipa dobro odreagirala na postavljene zadatke. Predaha nema, dolazi nam Sloga - kazao je Adžem.

- Za tu utakmicu nema kalkulacija, treba nam vezana pobjeda kako bismo potvrdili rezultat iz Konjica i nastavili uspon prema sredini ljestvice. Neće biti lako, Sloga ove sezone igra u dobroj formi, ali i mi imamo svoje adute, domaći teren i dobro ozračje u ekipi. Za utakmicu sa Slogom nedostajat će nam Esmir Hasukić zbog tri žuta kartona, drugih problema nemamo. Očekujem našu dobru igru i pozitivan rezultat - naglašava Adžem koji će na stadionu "Perica - Pero Pavlović" imati debi pred domaćim navijačima.

Bolje raspoloženje

Trenutačno sve zajedno u taboru i među pristašama GOŠK-a, djeluje suprotno od uvodne da jedna lasta ne čini proljeće jer se raspoloženje, zahvaljujući važnoj pobjedi, stubokom promijenilo u odnosu na ono pred gostovanje u Konjicu. Ako orni za borbu "Trojanci" teren napuste uz novo slavlje, GOŠK-ova premijerligaška lađa zaplovit će mirnijim vodama od onih uoči nastavka prvenstva.

Podsjetimo, 20. kolo Wwin lige BiH otvaraju danas (petak, 18 sati) upravo GOŠK i dobojska Sloga, dok se ostalih pet susreta igra u subotu (dva) i nedjelju (tri).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije