Kup BiH

Široki Brijeg stekao prednost, ali odluka ipak pada tek na Grbavici

14.04.2017.
u 07:00

Za dobrim se konjem prašina diže, kaže narodna poslovica. Pa su i nakon polufinalne utakmice Kupa BiH između Širokog i Željezničara komentari Širokobriježana bezbrojni i različiti. Jedni hvale igru i okivaju u zvijezde svoje (i Željezničarove) nogometaše, suce, ozračje na tribinama, drugi su nezadovoljni rezultatom i(li) pojedincima u momčadi domaćih.

Problemi s internetom

Autor ovih redaka bio je u novinarskoj loži na jugu, pa kao i ostali izvjestitelji imao problema s internetom, dok su mobiteli tek na trenutke “radili”. Kažu, “zakrčenost” u komunikacijama, ali smo se uz “malo škrgutnja zubi” ipak snašli.

Drugi put ćemo kao pričuvnu opciju pripremiti dimne signale, zlu ne trebali... Široki je Brijeg riješio “poluvrijeme” u svoju korist s 1:0. Dakle, odluka će pasti na Grbavici sljedeće srijede. Prije utakmice jedan od najboljih u taboru domaćih, Stjepan Lončar, obećao je da će “njegovi suigrači i on poderati sami sebe za pobjedu, po mogućnosti bez primljenog pogotka te da neće biti neuspjeh ni ako završi 0:0”.

- Ako primimo gol, onda ih trebamo zabiti pet, šest, poželio je.

Obostrano tvrdom igrom u prvih 45 minuta teško je tko na Pecari bio zadovoljan, ali nastavak je bio ugodnija i sadržajnija priča. Pola sata domaći su “gruvali” na vrata Sarajlija kao stršljenovi, stvorili niz prigoda, gađali na vrata i pored njih (Marković, Bralić, Krstanović, Čabraja...).

Čelična obrana

Onda je u posljednjih 15 minuta Željezničar više prijetio, osobito preko svoga najboljeg pojedinca Miroslava Stevanovića, ali domaća obrana na čelu s “čeličnim” Barišićem, te Bralićem, Pandžom i vratarom Bilobrkom ni jednom nije popustila:

-Čestitam svojim momcima na igri i na pobjedi. Bili su bolji i stvorili više prigoda. Ali, valjda zbog velike važnosti utakmice u prvom su poluvremenu žurili, griješili u predaji lopte... U nastavku sam zatražio od igrača da odmah pritisnu. Dali smo gol, ali šteta za još onih 4 – 5 prigoda. Zadnjih 15 minuta imao je i Željezničar inicijativu, a mi smo se dosta potrošili, rekao je nakon utakmice trener Širokog Goran Sablić, dodajući da se treba do uzvrata osvježiti i dobro pripremiti. A trener je gostiju Slavko Petrović čestitao Širokom na pobjedi:

- Protivnik je imao više želje i volje i dobro otvorio utakmicu. Počeli smo igrati tek kad je Široki stvorio nekoliko prigoda i poveo 1:0. Zadnjih 20 minuta smo stiskali, što znači da nemamo problem u trkačkoj strani, da možemo... U redu, ovo je bilo prvo poluvrijeme, ostaje drugo na Grbavici pred našim navijačima, gdje se nadam da ćemo znati uzvratiti...

Do tada jednima i drugima ostaje odigrati prvenstvene susrete u subotu. Željezničar u derbiju kola na Grbavici ugošćuje Sarajevo, Široki u Ligi za ostanak na Pecari čeka Metalleghe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije