Premijer liga

Široki Brijeg u Kakanj dolazi po tri nova boda

03.04.2016.
u 11:00

Do 28. svibnja Široki Brijeg mogao bi odigrati 12 službenih utakmica, što znači da bi igrao svakih 4,5 dana. Sve ovo je pod uvjetom da momčad s Pecare uz osam “osiguranih” prvenstvenih utakmica i dvije polufinalne u Kupu BiH protiv Radnika izbori i nastup u finalu.

Planiranje

A trener Širokog Brijega Slaven Musa sve je isplanirao. Prva utakmica na programu je danas u Kaknju protiv Mladosti (16.30 sati). Iz tabora domaćina ističu kako su sposobni ponoviti nedavnu pobjedu u uzvratu Kupa BiH na stadionu Mladosti (1:0) i tako osigurati ostanak u Premijer ligi BiH. Ali, Širokobriježani su još (koliko-toliko) u borbi za naslov prvaka te još više u borbi za Europu:

- U prvenstvenoj smo se stanci dobro odmorili, ali i vrijedno trenirali. Idemo u Kakanj po pobjedu. Nedavno nas je tamo Mladost pobijedila u uzvratu četvrtfinala Kupa BiH. Ali, tada je Mladost igrala bez pritiska, koji ovaj put nikako ne može izbjeći. Bit će ga i na nama. Mladost je kvalitetan protivnik, ali i mi smo. U kupu smo se ispromašivali, valjda danas nećemo, razmišljanje je trenera Širokog Slavena Muse, koji kaže da će svoju momčad pripremati tako da hladno uđe u utakmicu:

- Pehar zbog ozljede gležnja nije redovito trenirao. Barišić zbog tri žuta kartona neće igrati, rekao nam je Slaven Musa prije dva-tri dana.

U međuvremenu zbog ozljeda i bolesti iz stroja su ispala dvojica napadača, Buhač i Kresinger, te branič Kožul, kojeg smo navikli gledati i u veznom redu, na mjestu “razbijača”. Dobro je što je ozdravio napadač Krstanović i pouzdani desni bek Ćorić. Umjesto Barišića, na lijevoj strani bit će Marković.

Dvojbe

Slaven Musa ima dvojbi i koja će trojica iz (polu)napadačkog reda zauzeti tri mjesta u liniji iza Krstanovića. Vjerojatni sastav: Soldo – Ćorić, Brekalo, Pandža, Marković – Sesar, Kožulj – Crnov, Wagner, Menalo – Krstanović. U konkurenciji su još: Bilobrk, Karačić, Bralić, Landeka, Ćorluka, Ajayi...

- Treba nam pobjeda, nadam joj se. Lijepo je igrati na stadionu Mladosti, gdje je travnjak “normalan” za razliku od većine u Premijer ligi, rekao nam je Wagner uoči puta u Kakanj:

- Moramo dati sve od sebe. Ne sumnjam kako će i biti tako. Spremni smo i orni za pobjedu. Svjesni smo kako bodovi trebaju i Mladosti. Odlučit će veća kvaliteta, a ona je, vjerujem, na našoj strani, kaže nam nepredvidivi Brazilac.

Recimo i da su među 29 igrača iz Premijer lige, pozvanih na reprezentativnu probu u Zenicu 5. travnja, dvojica igrača s Pecare - vratar Antonio Soldo i veznjak Zvonimir Kožulj. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?