Nogomet

Široki se prilagođava na “plastičnjak”

24.11.2016.
u 09:00

Pobjeda Širokoga Brijega protiv Čelika jako je podignula raspoloženje u svlačionici, stručnom stožeru i među navijačima. Reći će netko da “Čelik nije neka greda”. Ali, Čelik je bio velika “greda”, jer se spretno branio, a na ruku mu je išao očajni travnjak na Pecari, pravo živo blato.

Bili blizu boda

Gosti su ipak igrali nogomet, nisu otezali igru i valjali se bez razloga, glumeći ozljede i kradući vrijeme, kao neki drugi “ugledni” klubovi. Bili su Zeničani na 7-8 minuta blizu boda, ali onda je svoj sretni trenutak uhvatio Wagner i riješio utakmicu:

- Čelik je završena priča,moramo gledati naprijed. Čeka nas posljednje gostovanje jesenas, susret protiv Krupe. Cilj se zna – želimo ostati neporaženi i zadržati izglede za Ligu 6. Krupa je jedan od izravnih suparnika za tu ligu, trenutačno u prednosti velika četiri boda, što je dokaz da je kvalitetna i jaka momčad.

Prednost

Prednost Krupe je i domaći travnjak, osobito jer se radi o plastičnoj travi, na kojoj nismo navikli igrati. Ali, i mi na Blatu imamo takav travnjak, pa ćemo na njemu odraditi 2-3 treninga kako bismo se privikli, rekao nam je trener Denis Ćorić uoči jučerašnjega poslijepodnevnog treninga na Mostarskom blatu:

- Razmišljam da junior Mateo Marić počne susret od početka. On i tako trenira s prvom momčadi, a juniori Širokoga stalno treniraju i igraju na “plastičnjaku” SC Musa – Karačić. Osim toga, Marić je zadnji vezni, a iz konkurencije za nastup protiv Krupe ispali su zbog kartona Jure Ivanković i Danijel Kožul, obojica “veznjaci”, dok se Stjepan Lončar tek uključio u rad. Sve da Ivanković nema treći žuti karton, ne bi mogao igrati zbog ozljede, kaže Ćorić, koji ipak ima razloga za zadovoljstvo: - Imam svakako. Ne samo da je Lončar počeo trenirati, nego su ozdravila i dvojica drugih “ranjenika” – Luka Menalo i Stefan Barić. Oni konkuriraju za nastup u Krupi. Veliki je plus i što je Ivan Krstanović “odradio žuticu”, ujedno se odmorio, pa će potpuno svjež zauzeti svoje mjesto u napadu. Recimo da je Široki u 6. kolu kući svladao Krupu 3:1, ali ju je “načeo” tek u 61. minuti (Bralić).Za 2:0 zabio je Baraban (69), a za 3:0 Barić (87). Za Krupu je smanjio Jašarević (89).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije