LEGENDA VATRENIH

Srna: Kada vaša obitelj prolazi kroz teško vrijeme, morate im pomoći. Spreman sam patiti s njima

Darijo Srna
Cathrin Mueller/REUTERS
20.10.2023.
u 19:26

"Jučer sam im rekao da nisam Guardiola, nisam Klopp, ja sam Darijo Srna, koji nema puno trenerskog iskustva, ali ja imam rudarsko srce. A ovo mi je srce reklo da danas moram pomoći momčadi. U tako teškoj situaciji za zemlju, za Šahtar, nisam mogao odbiti," rekao je Srna.

"Kada vaša obitelj prolazi kroz teško vrijeme, morate im pomoći", kazao je bivši hrvatski reprezentativac Darijo Srna, koji je prije nekoliko dana imenovan za privremenog trenera Šahtara iz Donjecka. Srna je preuzeo privremeno vođenje momčadi nakon što je ukrajinski klub otpustio Nizozemca Patricka van Leeuwena.

"Kada vaša obitelj prolazi kroz teško vrijeme, morate im pomoći. Šahtar je moj klub i moja obitelj," kazao je Srna u razgovoru za klupsku stranicu.

"Jučer sam im rekao da nisam Guardiola, nisam Klopp, ja sam Darijo Srna, koji nema puno trenerskog iskustva, ali ja imam rudarsko srce. A ovo mi je srce reklo da danas moram pomoći momčadi. U tako teškoj situaciji za zemlju, za Šahtar, nisam mogao odbiti," dodao je.

Srna je čak 15 godina nosio dres Šahtara upisavši 536 nastupa i 49 golova pritom osvojivši čak 26 trofeja. Bivši hrvatski reprezentativac i dugogodišnji kapetan "Vatrenih", bio je pomoćni trener ukrajinskog kluba od 2019. do 2020., a od tada je na poziciji tehničkog direktora.

Srna je otkrio kako mu je predsjednik kluba Rinat Ahmetov ponudio priliku da postane glavni trener te izaber svoj stručni stožer.

"Rekao je da je spreman patiti sa mnom. Međutim, moje ambicije ne mogu biti veće od ambicija kluba. Želim da glavni trener Šahtara bude jači od onoga što sam ja danas. Rekao sam predsjedniku da sam spreman, ali i da ću dovesti trenera koji je jači od mene, bolji od mene i iskusniji od mene danas. Što se tiče novog trenera, pregovaramo, nadam se da će nam se pridružiti."

Srna je otkrio kako se nedavno sastao sa Ahmetovim i suradnicima. Razgovarali su čak osam sati.

"Prisjetili smo se što se događalo u ovih 20 godina, bilo je suza, bilo je smijeha. Razgovarali smo i o ratu koji je za nas počeo 2014. Sanjamo ono o čemu sanja svaki Ukrajinac, a to je mir. Sigurno će doći, ali moramo biti strpljivi, moramo pomagati jedni drugima i vjerovati u pobjedu. Prije svega, vjerujte u pobjedu Ukrajine i vjerujte u pobjedu Šahtara.

Srna je istaknuo kako je Šahtaru na prvom mjestu kvalitetan napadački nogomet. "Bez obzira tko je trener. Ako nema takvog nogometa, onda s trenerom nismo na istom. Nažalost," kazao je.

Bivši "Vatreni" će debi na Šahtarovoj klupi imati u subotu u ligaškom ogledu protiv LNZ Čerkaskija, a potom u srijedu slijedi gostovanje kod Barcelone u Ligi prvaka.

"Nisam nervozan. Mislim da će nervoza doći, ali trajat će dok ne uđem na teren. Kad uđem na teren, to je moje, to je u meni."

Otkrio je i razmišlja li o stalnom prelasku u trenerske vode.

"Neću ništa obećati. Ja ne zatvaram ta vrata. Kad budem spreman, kad osjetim da želim biti trener, kad budem stvarno spreman, nazvat ću predsjednika i reći: “Predsjednice, spreman sam. Ali vjerujem da je danas Šahtaru potreban još jedan trener i da će biti korisniji."

Šahtar je trenutačno na trećem mjestu ukrajinskog prvenstva sa 18 bodova, dva manje od lidera Krivbasa iz Krivij Riha. Treći je i u skupini H Lige prvaka s tri boda koliko ima i Porto, dok je na vrhu Barcelona s maksimalnih šest bodova. Posljednji je Antwerp bez bodova. Zbog ruske agresije na Ukrajinu, Šahtar svoj domaće utakmice u prvenstvu igra u Lvivu, a domaće u Ligi prvaka u Hamburgu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije