Olimpijske igre u tijeku

Tokio bilježi rekordan broj zaraženih koronavirusom

tokio
31.07.2021.
u 20:21

U Tokiju je registriran rekordan broj zaraženih koronavirusom u jednom danu i to 4.058, priopćile su u subotu gradske vlasti, što je izazvalo zabrinutost jer je glavni grad Japana domaćin Olimpijskih igara, koje su u tijeku.

Kritičari već dugo govore da je Olimpijske igre trebalo otkazati ili odgoditi, jer se okupljaju desetine tisuća sportaša, korporativnih sponzora i medija iz cijelog svijeta.

Sportaši se svakodnevno testiraju na koronavirus. Dvadeset i jedna osoba koja je radila na Olimpijskim igrama u subotu je bila pozitivna, među njima nije bilo sportaša.

Do sada je za ukupno 241 osobu, akreditovanu za Olimpijske igre u Tokiju, testiranjem utvrđeno da su pozitivne na COVID-19. Među njima je bilo 23 sportaša.

Japan je do sada registrirano više od 15.000 smrtnih slučajeva povezanih s COVID-19. Dnevno prijavljeni slučajevi također su dostigli rekord u prefekturama Saitama, Chiba i Kanagawa, u susjedstvu Tokija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije