boksački prvak u teškoj kategoriji

Tyson Fury potvrdio borbu protiv MMA zvijezde Francisa Ngannoua

Tyson Fury
Associated Press
11.07.2023.
u 21:54

Borba neće biti revijalna, objavio je Furyjev tim, već natjecateljska "prema službenim pravilima profesionalnog boksa s tri suca."

 Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po WBC verziji Tyson Fury potvrdio je borbu protiv MMA zvijezde Francisa Ngannoua u Saudijskoj Arabiji 28. listopada.

Borba neće biti revijalna, objavio je Furyjev tim, već natjecateljska "prema službenim pravilima profesionalnog boksa s tri suca."

Navijači su očekivali "borbu iz snova" protiv Oleksandra Usika za ujedinjenje teškaških titula ili barem britanski okršaj protiv Anthonyja Joshue.

Međutim, "Gipsy King" će u ring ući protiv Ngannoua koji do sada nije nastupao u boksačkom meču. Međutim, donedavni UFC-ov prvak je poznat kao jedan od najmoćnijih udarača u povijesti tog sporta.

To su očito bili dovoljno dobri argumenti da izbori meč protiv WBC-ovog prvaka svijeta u teškoj kategoriji. Međutim, Furyjev WBC naslov ipak neće biti na kocki.

Nakon što je objavljena vijest o terminu borbe, obožavatelji boksa oštro su kritizirali Furyja.

"Fury je nekada bio narodni prvak. Sada je sramota," sažetak je brojnih kritika.

WBC prvak svijeta u profesionalnoj karijeri ima 33 pobjede i jedan remi, dok je kamerunski borac u karijeri odradio 20 borbi i ima 17 pobjeda i tri poraza, pri čemu je 12 borbi dobio nokautom.

Posljednju borbu Fury je imao u prosincu prošle godine kada je obranio naslov protiv Britanca Dereka Chisore prekidom u desetoj rundi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije