Nogomet

U finalu Široki protiv “mađarske konjice”

04.02.2017.
u 07:00

Nakon što je sretno izborio nastup u finalu 7. Istria Winter Cupa, Široki će Brijeg sutra u 15 sati igrati za prvo mjesto, najvjerojatnije protiv mađarskog prvoligaša Gyirmota iz Gyora, prošlogodišnjeg pobjednika ovoga turnira.

Ždrijeb na strani Širokog

Naime, nakon igranja u skupini, Široki Brijeg i austrijski Kapfenberg imali su po četiri boda i potpuno istu (3:2) gol-razliku, a međusobno su igrali 1:1. U nazočnosti predstavnika klubova i direktora turnira Ivesa Čakaruna (bivši igrač Zrinjskoga), ždrijeb je bio na strani Širokobriježana i “odredio” da je Široki pobjednik skupine, a Kapfenberg drugoplasirani. - Još postoje neznatni izgledi da u finalu zaigra Novigrad, pod uvjetom da svlada Gošk iz Gabele sa šest ili više pogodaka razlike (igrano sinoć). Naime, Gyirmot je ranije svladao Gošk 5:0, a s Novigradom odigrao 0:0. Nama je i tako svejedno tko će nam biti protivnik. Tko god bude, želimo pobjedu, rekao nam je jučer sportski direktor Širokoga Brijega Dalibor Šilić.

I trener Goran Sablić razmišlja isto. On nam je još neki dan rekao “da će ubuduće Široki u svakoj utakmici tražiti pobjedu i samo pobjedu”... Sablić za Mađare kaže da su “tvrda i iznimno borbena momčad koja se služi svim sredstvima”. Ali, gledajući ljestvicu mađarske Prve lige nakon 19 jesenas odigranih kola, Gyirmot “nije nešto”. “Čami” na posljednjem 12. mjestu s 13 bodova (11. MTK i 10. Debrecen imaju po 20...). Sustav natjecanja u mađarskom je prvenstvu sličan onom u Premijer ligi BiH. Ostaje za odigrati još tri redovita kola pa slijedi doigravanje (Liga za prvaka, Liga za ostanak).

Zadovoljni igrom

Sablić je zadovoljan igrom i pobjedom (2:1) protiv Aluminija jer su njegovi igrači bili nadmoćni tijekom čitave utakmice, ali su u 89. minuti izgubili koncentraciju i primili pogodak iz prekida, nakon kornera. Ipak, Sablić je zadovoljan činjenicom da “igra momčadi raste” te da ima vremena neke stvari još popraviti do početka prvenstva. Trener Širokog ima (po)širok izbor igrača za sva mjesta pa nije previše zabrinut zbog lakših ozljeda Dine Ćorića i Mateja Sivrića koji neće igrati u finalu, ali treniraju s ostatkom momčadi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije