situacija dramatična

Vahid Halilhodžić: Na sto metara od nas se puca, ratna je zona, vode se borbe. Čekamo evakuaciju

Halilhodžić:
05.09.2021.
u 18:40

Izbornik Maroka, poznati bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić našao se u ratnoj zoni.

"Ja sam vam u hotelu, situacija je oko nas dramatična, vode se borbe, čuje se pucnjava... Mi smo u hotelu i čekamo evakuaciju. Kad će doći, ne znamo", kazao je za Net.hr Vahid Halilhodžić koji se nalazi u Conakryju, glavnom gradu Gvineje, gdje je sutra trebao imati kvalifikacijsku utakmicu (CAF) Maroka protiv Gvineje ali je ona odgođena.

"Nismo daleko od predsjedničke palače, kažu da je u tijeku državni udar. Čujem borbe su oko nas, pa nema ni stotinjak metara do zone sukoba. Evo, sad kad razgovaram s vama čuje se pucnjava. Ništa ne znamo, čekamo da nas izvuku. Nemamo dozvolu da idemo do aerodroma, vode se borbe. O tome što se točno događa, mi ništa ne znamo. Samo znamo da smo u hotelu i da se oko nas vode borbe. Strašno. Stupili smo u kontakt s federacijom, radi se na našoj evakuaciji, politika sve radi da nas se spasi, da nas izvuku što prije odavde", zaključio je Vahid Halilhodžić.

Naime, prema javljanju britanskog BBC-a odnosno posljednjim informacijama, sudbina gvinejskog predsjednika Alpha Condéa nije jasna nakon što je završio u rukama vojnika koji su rekli da su izvršili državni udar. Međutim, citirano je kako je ministar obrane rekao da je pokušaj preuzimanja spriječen.

Ovo slijedi nakon višesatne pucnjave u blizini predsjedničke palače u glavnom gradu Conakryju, u čijoj blizini je smještena i marokanska reprezentacija. Vojnici patroliraju inače napuštenim ulicama u središtu grada, a Vaha i članovi reprezentacije i stručnog stožera očito još čekaju da se dođe po njih kako bi ih se evakuiralo prema aerodromu, pa avionom iz grada.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije