nogomet

Već nema ulaznica za susret BiH - Irska, navijači ih čekali i cijelu noć na 0 stupnjeva

05.11.2015.
u 06:45

Od kapaciteta Bilina polja 12.500 zbog sigurnosnih razloga tiskano 10.500 karata

Jučer je na 26 prodajnih mjesta u cijeloj BiH počela i završila „jednodnevna" prodaja ulaznica za prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo u nogometu 2016. godine u Francuskoj, između BiH i Irske, koja će se igrati 13. studenoga na stadionu Bilino polje u Zenici.

Prodano 5500 ulaznica

Prodaja je počela i završila isti dan jer je u prodaju pušteno samo 5500 ulaznica koje su distribuirane preko prodajne mreže agencije Centrotours. Interes navijača prešao je sva očekivanja. Za ovu utakmicu u skladu sa svim procedurama UEFA i utvrđenim sigurnosnim normama Nogometni savez BiH je tiskao samo 10.500 ulaznica, od čega je za izravnu prodaju samo 5500 ulaznica, i to cijenama od 40 KM za zapad, 30 KM za istok, a 20 KM za sjevernu i južnu tribinu. S obzirom kako je utakmica proglašena "susretom visokog rizika", prema utvrđenim pravilima navijači su mogli kupiti samo dvije ulaznice, i to uz evidentiranje imena kupca i serijskih brojeva ulaznica. - Zanimanje navijača je izuzetno veliko i 5500 ulaznica, koliko smo dobili za distribuciju su gotovo sve prodane. Dodatne ulaznice preko Centrotransa se neće prodavati, tako da jedino NS BiH odlučuje o distribuciji ostatka ulaznica, rekao je Muamer Lutvić, rukovoditelj Centrotoursa Sarajevo.

Nisu udovoljili Ircima

U Zenici i Sarajevu su večer prije početka prodaje formirani veliki redovi navijača koji su čekali cijelu noć kako bi kupili ulaznice. Bilo je onih koji su punih 12 sati stajali u redu i uspjeli kupiti cijenjeni papirić iako je recimo zenička noć bila izuzetno hladna s temperaturom zraka od oko 0 stupnjeva! Za prvu utakmicu NS Irske dobio je samo 650 ulaznica za svoje navijače, u skladu s odlukom UEFA o minimalnom broju ulaznica za goste iako su Irci tražili 1500. U NS BiH zbog limitiranosti kapaciteta Bilina polja, koji je prijavljen za 12.500 gledatelja, i umanjenja broja posjetitelja, iz sigurnosnih razloga nisu mogli udovoljiti zahtjevima irskih navijača. S druge strane, navijači BiH su za uzvratni susret u Irskoj dobili 2500 ulaznica i sve su ove ulaznice prodane bh. navijačima. Tako da se slobodno može reći kako su navijači zmajeva već pokupovali sve ulaznice koje su im službeno ponuđene. Navijački kazano „ulaznice nema, da ima". Prva utakmica dodatnih kvalifikacija između reprezentacije BiH i Irske na rasporedu je u petak, 13. studenoga, u 20.45 sati, a uzvratni susret je 16. studenoga u Dublinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije