Liga za opstanak

Vitez poražen kod Čelika s 1:0

celik
05.04.2017.
u 20:40

U utakmici drugog kola Lige za opstanak Čelik je ugostio Vitez i na kraju je slavio s minimalnih 1:0. Ova utakmica za Čelik bila je izuzetno važna i možda posljednja prilika za Zeničane da ostanu u ligi ili da bar zadrže nadu, piše sportsport.ba. 

Oslabljeni Vitez na Bilinom polju nije puno pokazao, Zeničani su bili bolji i na kraju su zasluženo stigli do pobjede nakon dugo vremena. U prvih 10 minuta bez prilika bez obzira na veliku želju domaćih da dođu do vodstva. Tek u 18. minuti prva prilika, kada je Pezer pucao ravno u golmana Vitežana. U 22. minuti Karić je ubacio, Šišić šutira glavom, no brani to golman Viteza. I konačno su domaći u 32. minuti zatresli mrežu gostiju iz Viteza. Salčinović je započeo sjajnu akciju, proigrao je Karića, ovaj s lijeve strane ubacio za Dilavera, koji donosi veliku radost domaćim navijačima. 

Rezultat se nije mijenjao do odlaska na odmor, a Zeničani su u nastavku ipak odlučili malo se povući i čuvati prednost, iako su svejedno imali više od igre i lako su mogli i do 2:0. Prvo je u 52. minuti Šišić zaprijetio golu Vitežana, a u 64. minuti stopostotna prilika za Zeničane. Trojica igrača Čelika su bili pred golmanom gostiju, Salčinović i Karić su imali mat pozicije, ali na kraju lopta nije završila u mreži. U nastavku je tempo igre opao, Čelik je iskusno održavao prednost i na kraju proslavio jako važnu pobjedu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije