MATHIAS ALMEYDA

'Znam kako se osjeća Domagoj Vida. Došao je igrati u svoju državu i protiv bivšeg kluba'

Domagoj Vida
Luka Stanzl/PIXSELL
15.08.2023.
u 12:55

Trener grčkog prvaka odradio je press konferenciju u Maksimiru prije sutrašnjeg ogleda

Nogometaši grčkog prvaka AEK-a sletjeli su u Zagreb gdje su ih dočekale jake policijske snage, odradili su i trening na Maksimiru uoči dvoboja 3. pretkola Lige prvaka. Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida oporavio se od ozljede te će konkurirati za prvi sastav AEK-a. 

- Domagoj Vida? Da, oporavio se, on je za nas važan igrač. Znam kako se osjeća, došao je igrati u svoju domovinu, igrat će protiv bivšeg kluba, ali veliki je profesionalac, pa od njega očekujem sve najbolje. Naša prva službena utakmica u sezoni? Nemamo problema s time, sretni smo što možemo igrati u ovoj fazi natjecanja, igrat ćemo dvije utakmice u par dana, kao i Dinamo, kako nama, tako i njima - rekao je na press konferenciji trener Mathias Almeyda.

- Za sve nas je sad dosta teško pripremiti ovu utakmicu, obje momčadi igraju dobar nogomet, ali sad smo se morali prilagoditi okolnostima poslije tragedije. Sve se promijenilo u trenu, izgubljen je ljudski život. Drugačije je bilo na treninzima, drugačije smo se osjećali tijekom puta na utakmicu, ali izgubljen je jedan ljudski život. Naše su misli uz obitelj našeg navijača, a moramo se prilagoditi svemu - kaže strateg Grka. 

- Svjetsko prvenstvo u Katru pokazalo je da u nogometu više nema toliko favorita, svi igraju različito, svatko ima prilike za pobjedu. Imam veliki respekt prema Dinamu, hrvatski igrači su slični argentinskima, tehnički su potkovani i vrlo agresivni. Igrao sam s Bokšićem koji je mogao biti najbolji igrač svijeta kad bi to poželio, a tu su još bili Robert Prosinečki, Ivica Mornar... - izjavio je Almeida. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?