portugal - brazil 0:0

Sudac oštetio Portugal, Brazil prvi

Brazil - Portugal (1)
Foto: AFP
1/25
25.06.2010.
u 17:51

Nimalo nježan i prijateljski nije bio sraz Portugalaca i Brazilaca iako nije ni o čemu odlučivao.

Već u prvom poluvremenu slabi meksički sudac isukao je čak sedam žutih kartona, a crveni je “zaboravio” kada je brazilski stoper Juan rukom zaustavio loptu koja je išla prema Cristianu Ronaldu u šansi za gol. Portugalci su ovdje teško oštećeni.

Krvnički start Carvalha

Igralo se u naelektriziranoj atmosferi pa je Dunga s travnjaka povukao prenervoznoga Mela minutu prije kraja poluvremena, kako ga ne bi izgubio za drugi krug, a Ricardo Carvalho je u drugom dijelu krvnički uklizao Baptisti, kojemu je lako mogla puknuti noga...

U prvom poluvremenu Brazilci su imali dvije velike prigode. U 30. minuti Nilmar je iz blizine pogodio vratnicu, dok je u 39. minuti Luis Fabiano glavom gađao pokraj vratnice.

Ipak, najveću šansu zapucao je u nastavku Portugalaca Meireles. Lucio mu je nespretno gurnuo loptu u for, a Meireles s pet metara od gola pucao pokraj vratnice. Nevjerojatan promašaj!

Inače, brazilski izbornik Carlos Dunga ispričao se zbog psovanja novinara televizije Globo na press konferenciji.

- Ispričavam se našim navijačima zbog svoga ponašanja. Ljudi koji su uvijek podržavali našu brazilsku selekciju nisu krivi za moje privatne probleme. Kao Brazilac želim samo dati najbolje od sebe za reprezentaciju - kazao je Dunga, čiji je otac teško bolestan.

Lak posao za slonove

- Želim na ovome poslu pokazati sve što me otac naučio: da moram biti predan, dosljedan, dostojanstven i da moram znati kada se ispričati za pogrešku. Majka, koja najviše pati zbog očeve bolesti, naučila me da nikad ne ostavljam stvari nedovršenima i da budem domoljub - emotivno je zaključio Dunga.

U drugoj utakmici Bjelokošćani su dohvatili prvu pobjedu na SP-u i isprali blijed dojam iz prva dva nastupa. Sjeverni Korejci ni ovoga puta nisu bili dostojan suparnik.

Skupina G, 3. kolo:

Portugal - Brazil 0:0

Sjeverna Koreja - Bjelokosna Obala 0:3
0:1 Yaya Touré (14, Boka), 0:2 Romaric (20, Drogba), Kalou (82, Boka)

Poredak: 1. Brazil 7, 2. Portugal 5, (3. Bj.Obala 4, 4. Sj.Koreja 0).

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije