turska

17 optuženih za terorizam, među njima 11 Rusa

turska
Twitter
05.07.2016.
u 19:11

Turske vlasti optužile su još 17 ljudi, među kojima je 11 Rusa, za sudjelovanje u bombaškom napadu na aerodrom u Istanbulu, čime je broj optuženih porastao na 30. U nedavnom samoubilačkom terorističkom napadu na aerodromu Ataturk smrtno je stradalo 45, a ozlijeđeno oko 250 osoba.

Među optuženima ima i turskih državljana, a svi oni se terete za djelo "pripadanje naoružanoj teroističkoj grupi". Predsjednik Recep Tayyip Erdogan  izjavio je da među optuženima ima državljana "nestabilnih regija Rusije poput Kavkaza, Dagestana, Kirgistana i Tadžikistana", prenosi AFP.

"Napad je organiziran kao čin Islamske države i sadrži sve segmete njihovih metoda", rekao je Erdogan. Turske vlasti su identificirale bombaše samoubojice kao Ruse, Uzbekistance i Kirgistance. Najveći broj džihadista koji se bore u Siriji i Iraku su porijeklom iz srednjoazijskog dijela bivšeg Sovjetskog saveza, navodi AFP.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije