OPSEŽNA POTRAGA

Ministarstvo: Koristimo se svim raspoloživim mehanizmima da spasimo Tomislava Salopeka

spašavanje salopeka
09.08.2015.
u 17:07

Zbog osjetljivosti situacije i dalje nismo u mogućnosti objavljivati detalje, priopćili su iz ministarstva Vesne Pusić

Ministarstvo vanjskih poslova i dalje radi na rješavanju slučaja otetog Tomislava Salopeka, priopćili su. Koriste sve mehanizme koji im stoje na raspolaganju te konturirano rade da se slučaj uspješno riješi.

– Zbog osjetljivosti situacije i dalje nismo u mogućnosti objavljivati detalje te stoga ponovno apeliramo da se ne objavljuju neprovjerene informacije – priopćeno je iz ministarstva Vesne Pusić.

Tomislav Salopek je, podsjetimo, otet 22. srpnja, a u srijedu je Islamska država objavila video i postavila rok od 48 sati da se oslobode muslimanske žene iz egipatskih zatvora inače će ubiti našeg državljanina, 30-godišnjeg oca dvoje djece iz slavonskog Vrpolja. Taj rok je prošao u petak, a prema neslužbenim informacijama, džihadisti su ga produžili za još 48 sati.

Tomislavova supruga Nataša zajedno s ministricom Vesnom Pusić u petak kasno navečer vratila se iz Egipta.

S druge strane, egipatske vlasti pokrenule su veliku potragu za našim državljaninom. U potragu je uključena i specijalna jedinica egipatske vojske te antiterorističke jedinice ministarstva unutarnjih poslova, ali i ministarstvo sigurnosti te obavještajne službe. U potragu su uključeni i jurišni helikopteri Apache.

>> Egipat u potragu za Tomislavom Salopekom uključio i jurišne Apache helikoptere

>> Neizvjesnost nas ubija, tužni smo i u strahu, obitelj danima ne spava i ne jede

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar serafina
serafina
08:46 09.08.2015.

Daj Bože da čovjeka puste živa i zdrava doma. Nažalost znademo dobro šta tim ISIL-ovcima znaći jedan ljudski život.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije