Izdano upozorenje

Amerikanci napuštaju turske gradove iz sigurnosnih razloga

turska
30.03.2016.
u 08:48

"Upozorenje nije izdano kao rezultat prijetnje od određene grupe prema određenoj ustanovi ili području", rekao je Kirby i dodao je kako je upozorenje izdano nakon određenih analiza koje su rađene posljednjih tjedana o sigurnosnom stanju u Turskoj

Pentagon je u utorak objavio upozorenje da, zbog "sigurnosnih razloga", obitelji američkog personala napuste Adanu, Izmir i Muglu, uključujući i bazu Incirlik.

Glasnogovornik State Departmenta John Kirby je na dnevnom brifingu kazao da upozorenja nisu povezana s određenom terorističkom prijetnjom, javlja Anadolija.

"Upozorenje nije izdano kao rezultat prijetnje od određene grupe prema određenoj ustanovi ili području", rekao je Kirby. Dodao je kako je upozorenje izdano nakon određenih analiza koje su rađene posljednjih tjedana o sigurnosnom stanju u Turskoj.

Kirby je istaknuo kako su u suradnji s drugim institucijama donijeli odluku da izdaju upozorenje.

"Ova odluka je donesena kako bi ljudi koji se tamo nalaze bili oprezni i kako bi na najbolji način bili osigurani", kazao je Kirby. Na kraju je istaknuo kako se tjednima razmatralo donošenje ovakve odluke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?