istinu doznala nakon 172 dana traganja

Amerikanka prijavila nestanak sina u ožujku. Policija dugo skrivala što se dogodilo

Facebook
26.10.2023.
u 07:30

S obzirom na to da nitko nije preuzeo Dexterovo tijelo, okružne vlasti su ga 14. srpnja pokopale u polju na kaznenoj farmi. U međuvremenu je njegova majka i dalje tražila informacije o njemu, zvala policiju i objavljivala objave na Facebooku.

Bettersten Wade je sina Dextera Wadea (37) posljednji put vidjela u noći 5. ožujka, kada je od kuće otišao s prijateljem. Prijavila je njegov nestanak, a policija iz Jacksona joj je kazala kako ga ne može pronaći. Bettersten je istinu doznala tek nakon 172 dana traganja za sinom.

Dexter je ubijen manje od sat vremena nakon izlaska iz kuće. Dok je prelazio cestu, udario ga je automobil policijske postaje Jackson. Policija je znala Dexterov identitet, ali nije stupila u kontakt s majkom. Umjesto toga je njegovo tijelo mjesecima ostavila u mrtvačnici. Bettersten je tek početkom listopada doznala gdje se nalazi tijelo njenog sina, piše Index.hr

Dexter je odrastao u Jacksonu i bio dobar dječak koji je sanjao da će jednog dana pokrenuti vlastiti posao obnavljanja starih automobila. No kao tinejdžer je ušao u loše društvo i počeo krasti automobile i drogirati se. Bettersten, samohrana majka troje djece koja je radila noćne smjene, nije uvijek mogla biti uz Dextera kada je odrastao, ali ga je kasnije često izvlačila iz zatvora. 

 

 

Majka nije vjerovala policiji

Dexteru su kasnije dijagnosticirani bipolarni poremećaj i šizofrenija. Nakon što je počeo uzimati lijekove, smanjio je konzumaciju droge i sve više vremena provodio kod kuće. 5. ožujka je izašao s prijateljem i više se nije javio, piše NBC News. 

Bettersten je pričekala neko vrijeme, a zatim je 14. ožujka nazvala policiju i prijavila njegov nestanak. To joj nije bilo lako napraviti. Naime, Bettersten nije vjerovala policiji. Njen 62-godišnji brat je 2019. umro nakon što ga je policajac oborio na tlo. Policajac je osuđen za ubojstvo iz nehaja, ali je uložio žalbu na presudu. 

Nakon što je prijavila nestanak, u njenu kuću je stigao istražitelj i uzeo izjavu te fotografije Dextera. Dva dana kasnije je još jednom istražitelju e-mailom poslala dodatnu fotografiju. Izvorni istražitelj podnio je izvješće o incidentu u kojem je Dexterovo ime pogrešno napisano kao "Dester". 

Bettersten je rekla da je redovito bila u kontaktu s policijom. Svaki put kad je nazvala, policija joj je rekla da nema novih informacija. Na kraju se ispostavilo da je policija cijelo vrijeme imala odgovore, prenosi Index.

Policija je imala sve potrebne podatke

Prema policijskom izvješću, Dextera je nešto prije 20 sati udarilo policijsko vozilo. Službenik koji je vozio auto nije bio ozlijeđen. S obzirom na to da nije bilo naznaka da je pod utjecajem alkohola, policajac nije bio testiran na drogu i alkohol. Nije ni kažnjen zbog prometnog prekršaja, a smrt je proglašena nesretnim slučajem. 

Toksikološko izvješće je pokazalo da je Dexter u trenutku smrti u krvi imao PCP i metamfetamine. Istražitelj LaGrand Elliott je 8. ožujka dobio informaciju da je Bettersten najbliži rod stradalom muškarcu. 

Elliott je potvrdio Dexterovu identifikaciju 9. ožujka, kada je državni kriminalistički laboratorij rekao da se njegovi otisci prstiju podudaraju s onima koje ima u dosjeu. Istražitelj je zatim te podatke proslijedio policijskoj postaji Jackson kako bi oni mogli obavijestiti Bettersten. 

15. ožujka, dan nakon što je Bettersten prijavila nestanak, Elliott je kontaktirao policiju u Jacksonu i dobio informaciju da nije pronađen nijedan član obitelji. Tu je informaciju dobio i 30. ožujka. 

Pokopan u polju

S obzirom na to da nitko nije preuzeo Dexterovo tijelo, okružne vlasti su ga 14. srpnja pokopale u polju na kaznenoj farmi. U međuvremenu je njegova majka i dalje tražila informacije o njemu, zvala policiju i objavljivala objave na Facebooku. 

Glavni istražitelj slučaja njezinog sina je otišao u mirovinu krajem srpnja, a slučaj je 13. kolovoza preuzeo novi istražitelj. Nazvao ju je manje od dva tjedna kasnije, 24. kolovoza, i rekao da su pronašli Dexterovo tijelo. 

Bettersten još uvijek nije jasno zašto joj je policija mjesecima govorila da nema nikakve informacije. Pita se ima li to veze sa smrću njezinog brata i njezinim tužbama protiv policije. "Možda je to bila osveta. Možda su mi pokopali sina da bi mi se osvetili", rekla je. 

Majka je mrtvozorničkom uredu platila 250 dolara da preuzme Dexterovo tijelo. Trebalo joj je još nekoliko tjedana da shvati gdje je pokopan i kako ga pronaći, što je uspjela tek početkom listopada. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?