Covid-19

Bivši pakistanski premijer zaražen koronavirusom

13.06.2020.
u 17:31

 Bivši premijer Pakistana Syed Yousuf Raza Gilani zaražen je koronavirusom, a sredinom tjedna pozitivan na COVID-19 bio je još jedan bivši šef pakistanske vlade Shahid Khaqan Abbasi.

Sin bivšeg premijera Ali Kasim Gilani priopćio je da mu je otac bio pozitivan na COVID-19, a da je prije svega nekoliko dana morao davati iskaz istražiteljima u slučaju korupcijske afere.

On je kazao da je bivši premijer Gilani trenutno u izolaciji, a na Twitteru je uputio i sarkastičku poruku aktuelnim pakistanskim vlastima, prenosi Anadolija.

-Hvala vam, vlado premijera Imrana Khana i Nacionalnom uredu za pozivanje na odgovornost. Uspjeli ste dovesti život mog oca u opasnost. Njegov test na COVID-19 bio je pozitivan - poručio je sin bivšeg premijera Gilanija.

Gilani je na čelu pakistanske vlade bio od 2008. do 2012. godine, a dužnosti je razriješen odlukom Vrhovnog suda Pakistana.

Pored dvojice bivših premijera, među zaraženim koronavirusom u Pakistanu je veliki broj političara kao što su lider opozicije Shehbaz Sharif, predsjednik parlamenta Asad Qaiser, ministar željeznica Sheikh Rasheed Ahmed, bivši ministar policije Ahsan Iqbal i guverner provincije Sindh Imran Ismail.

Uporedo s tim, zaraza koronavirusom danas je potvrđena i bivšem kapitenu nacionalnog kriket tima Pakistana Shahid Afridi.

Afridi od početka pandemije vodi humanitarnu kampanju širom Pakistana.

U Pakistanu je koronavirusom zaraženo više od 132.000 ljudi, a umrlo je 2.500 oboljelih, dok se oporavilo oko 50.000 osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije