PATHANKOT

Broj žrtava napada na indijsku vojnu bazu narastao na najmanje 10

ubijeni
03.01.2016.
u 11:07

Indijski nositelj zlatne medalje u streljaštvu jedan je od najmanje desetorice ubijenih u napadu na zračnu vojnu bazu, rekli su dužnosnici u nedjelju dok su vojnici raščišćavali kompleks blizu indijske granice s Pakistanom 15 sati nakon oružanog sukoba i uvedene su povišene mjere pripravnosti.  

Šest pripadnika indijske sigurnosi ubijena su, a tijela četvorice militanata izvučena su iz ruševina kompleksa nakon subotnjeg napada na dobro utvrđenu zračnu vojnu bazu Pathankot u sjeverozapadnoj državi Punjab. 

Napad su izveli naoružani muškarci prerušeni u vojnike samo tjedan dana nakon iznenadnog posjeta premijera Narendre Modija pakistanskome kolegi Nawazu Sharifu u nastojanjima da ožive bilateralne odnose dviju susjednih zemalja, nuklearnih sila.

U napadu je ubijen Subedar Fateh Singh, dobitnik zlatne medalje na prvom Prvenstvu u streljaštvu zemalja članica Commonwealtha 1995.,  objavio je indijski Nacionalni streljački savez. 

Dužnosnici su rekli da napad na vojnu bazu, 25 kilometara od granice s Pakistanom, ima obilježja napada pakistanskih militantnih skupina i to pokazuje svu krhkost nedavnih napora dužnosnika dviju zemalja da ožive bilateralne razgovore. 

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad. 

Pakistan je osudio napad i poručio da želi nastaviti graditi povjerenje potaknuto iznenadnim sastankom Modija i Sharifa prošli mjesec. 

U New Delhiju vlakovi su kasnili u nedjelju rano ujutro pošto su dužonsnici primili informaciju o mogućoj bombaškoj prijetnji na vlak između glavnoga grada i Lucknowa na jugoistoku. 
Osim vlakova, povišene su mjere pripavnosti i na autobusnim postajama, prenosi agencija dpa.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije