IZBORNIK HRVATSKE

Dalić progovorio o budućnosti na klupi vatrenih: Nikada nisam to rekao, ali dao sam neke naznake

Zlatko Dalić
Pixsell
28.12.2023.
u 19:44

Također je otkrio svoje planove nakon završetka Eura te istaknuo kako nikada nije rekao da odlazi poslije europske smotre.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić gostovao je na Hrvatskom radiju gdje se osvrnuo na 2023. godinu u kojoj smo imali finale Lige nacija te vrlo izazovne kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Također je otkrio svoje planove nakon završetka Eura te istaknuo kako nikada nije rekao da odlazi poslije europske smotre. 

- Bilo je teško, navijači su već kupovali smještaj i karte za Njemačku, a mi doveli sve to u pitanje. Bilo je to vrlo teških mjesec dana za mene i zbog toga sam rekao da nikad nisam osjetio veći motiv nego za te dvije završne dvije utakmice s Latvijom i Armenijom. Imali smo taj mač nad glavom, iako nije bilo realno da Wales dobije obje utakmice, ali fokus je bio da mi pobijedimo naše dvije utakmice i to smo učinili, pa je na kraju sve ispalo dobro - rekao je Dalić. 

- Očekujem da se dobro pripremimo za lipanj. Želim da svi igrači budu zdravi, da imamo dobar izbor za Europsko prvenstvo i da napravimo pravu stvar. Korak po korak, za početak proći grupu… Moj ugovor do 2026.godine? Nikad se nisam vezao za ugovor, već za osjećaj, motivaciju i rezultate. Nakon Eura ćemo vidjeti kakva je situacija. Nisam nikada rekao da ću otići nakon Njemačke, već sam dao naznaku da ukoliko se dogodi da ne budem toliko moćan, sposoban, motiviran i spreman, da će doći vrijeme za nekog mlađeg s više energije. To vrijeme će svakako doći, ali sad je o tome rano govoriti, moj je fokus na Euru, motiviran sam da nešto napravim s Hrvatskom, a nakon toga ćemo razgovarati što i kako dalje - poručio je izbornik. 

Cijeli razgovor emitirat će se od u subotu od 15 sati na drugom programu Hrvatskog radija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?