Filipini

Dok je pokušavao zaustaviti ilegalnu borbu pijetlova policajca ubio pijetao

29.10.2020.
u 10:13

Policajac na Filipinima ubijen je nakon što je otkrio i pokušao spriječiti ilegalnu borbu pijetlova. Ubio ga je pijetao, objavile su tamošnje vlasti, prenosi CNN.

Policija u provinciji Sjeverni Samar rekla je da je poručnika Christiana Boloka udario pijetlov gaf - metalna oštrica pričvršćena za pijetlov kljun tijekom borbe.

Iskrvario je na putu do bolnice

Gaf je pogodio Bolokovu femoralnu arteriju dok je on pokušavao uzeti pticu, policija je kazala, dodajući da je "brzo prebačen u obližnju bolnicu, no nije preživio zbog velikog gubitka krvi".

Filipini su poznati po dugoj povijesti legalnih i ilegalnih borbi pijetlova, ali taj sport zabranjen je u regiji u kolovozu nakon što je otkriveno da je bio izvor zaraze koronavirusom.

Ilegalne borbe pijetlova na Filipinima poznatije su kao "tupada" i često se održavaju na skrivenim mjestima kako ih vlasti ne bi pronašle i ukinule.

Tri osobe uhićene, još tri u bijegu

"Teška sam srca jer smo izgubili brata koji je žrtvovao vlastiti život u ime službe", rekao je provincijski direktor policije sjevernog Samara Arnel Apud u izjavi poslanoj vladi Filipinskih novinskih agencija. "Filipinska nacionalna policija žali zbog prerane smrti poručnika Boloka i izražava svoje najdublje suosjećanje s njegovom obitelji i rodbinom."

Tri su osobe uhićene na tom događaju, a identificirana su još tri osumnjičenika, ali oni su i dalje na slobodi nakon što su izbjegli raciju, izvijestila je filipinska novinska agencija.

Policajci su zaplijenili sedam borbenih pijetlova i pronašli 550 pezosa (11 dolara).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?