UZNEMIRUJUĆA SNIMKA IZ VENECIJE:

Dok se migrant utapao, turisti su hladnokrvno snimali mobitelima

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA IZ VENECIJE:
26.01.2017.
u 15:00

22-godišnji afrički migrant utopio se u kanalu u Veneciji dok su turisti mirno promatrali iz obližnjih brodova i sve snimali mobitelima, javlja Independent.

Snimka prikazuje Pateha Saballyja, migranta iz Gambije, kako pluta na sredini vodenog kanala, prenosi Net.hr

U njegovu su blizinu bačena najmanje tri spasilačka pojasa, ali muškarac nije posegnuo prema njima, zbog čega se pretpostavlja da je želio počiniti samoubojstvo. Nitko nije skočio u vodu da bi ga spasio. Na videosnimci se čuje kako mu promatrači dovikuju: “Glup je, želi umrijeti. Ajde, vrati se kući”. Navodno se čuje kako jedan čovjek hladnokrvno kaže: “Pustite ga da umre.”

“Nije da želim nekoga okriviti, ali sigurno se moglo više učiniti da ga se spasi”, rekao je Dino Basso, šef tamošnje spasilačke službe. Talijanski mediji pišu da je Sabally imao potrebne papire za boravak u Italiji i da je iz Afrike doplovio prije dvije godine.
Inače, u Italiju je prošle godine brodom stiglo preko 180.000 migranata, većina iz Subsaharske Afrike, što je oko 18 posto više u odnosu na 2015.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?