Dužnosnik Vatikana: Papa Franjo 'voli Kinu'

04.08.2017.
u 12:15

Papa Franjo "voli Kinu" i Vatikan se nada da će Kina imati odličnu budućnost, izvijestio je u petak jedan kineski državni list citirajući dužnosnika Vatikana koji je boravio u posjeti ovoj zemlji.

Papa Franjo želi zaliječiti jaz koji traje već stoljećima između Vatikana i Kine u kojoj su katolici podijeljeni između onih koji su odani Papi i onih koji pripadaju službenoj crkvi pod kontrolom vlasti, izvještava Reuters.

Obraćajući se u Pekingu gdje je sudjelovao na konferenciji o transplantaciji organa, čelnik Pontifikalne akademije znanosti Vatikana, monsinjor Marcelo Sanchez Sorondo izrazio je Papinu dobru volju, izvještava Global Times.

- Papa Franjo voli Kinu i voli narod Kine, njenu povijest i stanovništvo. Mi se nadamo da će Kina imati odličnu budućnost - citirao ga je ovaj list.

Kina smatra da biskupe treba imenovati Kineska katolička zajednica i odbija prihvatiti Papin autoritet, kojeg smatra čelnikom strane zemlje koja nema pravo da se miješa u kineska pitanja.

Ove dvije strane su u svađi još od 1949. godine kada su komunisti preuzeli vlast, a strani misionari protjerani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?