ZAVRŠILA ISTRAGA

Evo što je dovelo do tragedije u kojoj je poginuo slavni košarkaš i njegova kći

Reuters/PA/PIXSELL
18.06.2020.
u 09:38

Pilot Zobayan je razgovarao s kontrolom leta te rekao kako se penje na visinu od 1220 metara da dođe iznad oblaka. No u tom trenutku helikopter je već ponirao i jurio prema brdu u koje se zabio

U helikopterskoj nesreći koja se dogodila 26. siječnja u okolici Los Angelesa košarkaška legenda Kobe Bryant, njegova 13-godišnja kći Gianna te još sedmero ljudi zajedno s pilotom. helikopterom je upravljao Aru Zobayana.

Istraga je otkrila nove detalje o nesreći te što je dovelo do tragedije. U trenutku pada pilot je bio dezorijentiran.

Pilot Zobayan je razgovarao s kontrolom leta te rekao kako se penje na visinu od 1220 metara da dođe iznad oblaka. No u tom trenutku helikopter je već ponirao i jurio prema brdu u koje se zabio.

'Pilot je vjerojatno krivo procijenio putanju letjelice, što se može dogoditi ako postane dezorijentiran uslijed slabe vidljivosti', piše u izvješću Nacionalnog odbora za sigurnost u prometu.

Tako je potvrđene teorije stručnjaka, koji su brzo nakon nesreće naveli kako je do tragedije došlo zbog pogreške pilota te da je Zobayan bio dezorijentiran. Na helikopteru nije bilo tragova mehaničkog kvara.

U izvješću na 1300 stranica Odbor nije ponudio konačan zaključak o uzroku nesreću, nego je samo povezalo sve poznate činjenice. Još se čeka konačan izvještaj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije