automobili i virus

Ferrari i Ford pomažu u proizvodnji respiratora, Fiat Chrysler proizvodi zaštitne maske

Reuters/Pixsell
27.03.2020.
u 19:00

FCA je objavio da će donirati milijun obroka školskoj djeci u SAD-u pogođenoj koronavirusom

Proizvođači automobila se zbog epidemije koronavirusa suočavaju s velikim problemima. Što zbog karantena, a što zbog problema s isporukama rezervnih dijelova, tvornice po cijelom svijetu su zatvorene.

A mnogi proizvođači nude pomoć, dobrotvornu, logističku pa i proizvodnu.

Prvi je s takvom praksom započeo kineski BYC, još dok je epidemija bila samo u Kini, koji privremeno proizvodio maske za lice.

Dolaskom žarišta epidemije u Italiju, koja je najsnažnije pogođena koronavirusom, i slavni je Ferrari kao dio Fiat Chrysler Automobiles (FCA), ponudio pomoć u proizvodnji respiratora, uređaja koji su toliko potrebni najtežim bolesnicima zaraženim COVID-19 virusom.

FCA grupa je objavila da će u jeku krize izazvane koronavirusom za školsku djecu donirati milijun obroka. Programi hrane za djecu  FCA će raditi u partnerstvu s neprofitnim organizacijama i fondacijama u SAD-u koje osiguravaju hranu djeci dok se škole ne vrate u redovno stanje.

Osim toga,  izvršni direktor Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Mike Manley najavio je da je tvrtka u procesu izrade svog prvog pogona za proizvodnju maski za lice za donaciju  zdravstvenim radnicima. Prvi strojevi isporučeni su i instalirani, a isporuke donacija će krenuti u idućim tjednima.

Ford je, pak, bolnici u američkom Michiganu isporučio prvih 1000 posebnih štitnika za lice izrađenih 3D printerima. U dvije tvornice Ford će tjedno proizvoditi 100.000 takvih štitnika za lice.

Osim toga, Ford usko surađuje s tvrtkama 3M i GE u brzom razvoju respiratorne maske i spasilačkih ventilatora, koji će pomagati bolesnicima.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?