Dizanje morala

Hamas: Zarobili smo vam tenk. Izrael: To je igračka

Hamas
04.02.2016.
u 07:21

Glasnogovornik premijera Netanyahua kazao je kako je vidljivo da je tenk lažan jer ima kotače umjesto gusjenica

Na pogrebu sedmorice pripadnika palestinske militantne skupine Hamas, koji su poginuli kada se tunel u kojem su radili urušio na njih, na ulicama u Gazi pripadnici brigade Ezzedine al-Qassam, vojnog krila Hamasa, u čast poginulim suborcima ponosno su paradirali tenkom Merkava za koji tvrde da su ga zaplijenili od Izraelaca u zadnjim sukobima između Hamasa i Izraela, što je izazvalo veliko oduševljenje među prisutnima. Tom paradom Hamas je demonstrirao i svoju vojnu moć.

U jednom trenutku, glasnogovornik Al-Qassam brigade Abu Obeida održao je govor iz spremnika u kupoli. Međutim, to je slavlje kratko trajalo. Odmah nakon parade izraelska vojska objavila je snimke koje pokazuju da je taj tenk lažan i da nije riječ o izraelskom tenku Merkava, već su pripadnici Hamasa od lima improvizirali tenk zavarivši dijelove kako bi podigli moral ljudima u Pojasu Gaze viješću o zarobljavanju tenka.

Ofer Gendelman, glasnogovornik izraelskog premijera Netanyahua, kazao je kako je vidljivo da je tenk lažan jer Merkava ima gusjenice, dok je Hamasov tenk koji su prikazali imao kotače.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?