SVAĐA ZAVRŠILA NA SUDU

Ide u zatvor jer je nasmrt prestrašio susjedove kokoši

kokoši
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
10.04.2023.
u 18:31

Muškarac se ušuljao na susjedovu farmu i svjetiljkom prestrašio stotine kokoši, natjeravši ih da se međusobno zgnječe

Muškarac iz Kine osuđen je na zatvorsku kaznu nakon što se ušuljao na imanje svog susjeda i nasmrt preplašio 1100 kokoši. Kinez, identificiran samo po prezimenu Gu, ušuljao se na farmu pilića svog susjeda Zhonga i upotrijebio baterijsku svjetiljku da prestraši kokoši, natjeravši ih da se međusobno ubijaju, izvijestio je China Daily, prenosi Fox News.

Svjetlo svjetiljke prestrašilo je kokoši, natjeravši ih da pobjegnu u kut kokošinjca, gdje su gazile jedna drugu pokušavajući pobjeći. Incidentu je prethodila svađa između dva susjeda koja je počela u travnju 2022., kada je Gu posjekao Zhongovo drveće bez njegova dopuštenja, izvijestio je list. Zhongova žena zatim je odvukla stabla, što je razbjesnilo Gua.

Gu se potom jedne noći ušuljao na Zhongovo imanje i prestrašio kokoši tako što je upalio baterijsku svjetiljku na njih, zbog čega je 500 kokoši pobjeglo u kut i umrlo jer su pritom zgnječile jedna druga. Policija je uhitila Gua i naredila mu da plati Zhongu 3000 juana, otprilike 400 eura, što je Gua dodatno naljutilo. Stoga se vratio na Zhongovo imanje i primijenio istu taktiku, što je uzrokovalo uginuće još 640 kokoši. Prema kineskim vlastima, oko 1100 kokoši koje su uginule u dva incidenta vrijedilo je oko 13.840 juana, otprilike 1850 eura.

Sud u okrugu Hengyang, koji se nalazi u središnjoj kineskoj pokrajini Hunan, presudio je da je Gu namjerno prouzročio gubitak Zhongove imovine. Gu je osuđen na šest mjeseci zatvora, uz godinu dana kušnje, a morat će i nadoknaditi štetu susjedu. Pri određivanju kazne u obzir je uzeto kajanje koje je Gu iskazao za svoj čin.

Kineski su mediji i 2007. izvijestili o situaciji koja je rezultirala smrću peradi. Stotine su kokoši tada pronađene mrtve u istočnoj Kini, a sud je presudio da je uzrok smrti bilo vrištanje četverogodišnjeg dječaka kojeg pak je prestrašio pas koji je lajao. Prema presudi, 443 kokoši u strahu su gazile jedna drugu do smrti. Dječakovu ocu tada je naređeno da plati 1800 juana (211 eura) kao odštetu vlasniku kokoši.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?