Šešelj:

‘Ideja Velike Srbije je besmrtna! Hrvati? Ako budu bezobrazni, neka se čuvaju mog odgovora!’

Šešelj
31.03.2016.
u 13:05

“Poslije toliko procesa nevino osuđenim Srbima, konačno su se pojavila dvojica časnih sudaca Mandiaye-a Niang-a iz Senegala i Jean Claude Antoaneti iz Francuske, koji su pokazali da su čast, profesionalizam i obraz iznad političkog pritiska i s pravnog aspekta donijeli jedinu moguću presudu”, komentirao je Vojislav Šešelj prvostupanjsku presudu Haškog suda.

“Ne osjećam se krivim ni zašto. Ova presuda je pridonijela da se skine ljaga sa srpskog naroda za ratne zločine u ratovima na području bivše Jugoslavije”, izjavio je na konferenciji za novinare vođa radikala Vojislav Šešelj. Dodao je da izražava “žaljenje što njegovi prijatelji Milan MartićZvonimir TolimirRadovan Kradažić i mnogi drugi nisu u procesima imali časne i poštene suce, jer bi i oni bili  oslobođeni”, prenosi Net.hr

Podsjetimo, raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda oslobodilo je Vojislava Šešelja po svim točkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH. “Vojislav Šešelj je po izricanju ove presude slobodan čovjek”, kazao je predsjednik Sudskog vijećaJean Claude Antonetti.

Šešelj je kazao da se “antisrpski sud” nije promijenio.

“Moj stav prema Haagu kao antisrpskom sudu nije se ni za dlaku promijenio”, kazao je četnički vojvoda.

Kada je krenuo u Haag, dodao je, znao je da mu ni jedan zločin ne mogu dokazati.

“Svjetska javnost je zaboravila kroz koje je muke devdesetih godina prošla Srbija. Koliko je Srba pobijeno u odcijepljenoj Sloveniji? Koliko su Hrvati pobili nedužnih Srba, a više od 600 tisuća protjerali. U BiH se vodio krvavi rat, u kojem je Zapad stajao na strani naših protivnika. Oni koji su nas bombardirali nikada nam neće moći biti prijatelji”, kazao je Šašelj.

“Ideja Velike Srbije je podjednako snažna bez mene i  sa mnom. Ideja Velike Srbije će živjeti i bez mene, ona je besmrtna”, kazao je Šešelj.

Od Haškog suda traži 14 milijuna eura odštete

Podsjetio je da je već tužio Tribunal, ali da će povećati iznos tražene odštete.

“Ja sam već podnio tužbu na iznos od 12 milijuna eura  2012. godine. Mogao bi  dopuniti zahtjev za još dva milijuna eura. Kada sam bio u Haagu, razbolio sam se od nekih novih boleština. Svi znate koliko sam strepio”, kazao je Šešelj.

Izjavio je da državu Srbiju neće tužiti, a da će najveći dio novca kojeg očekuje od oštete pripasti njegovoj Srpskoj radikalnoj stranci.

Prijetnja Hrvatskoj

Novinari su ga zamolili da prokomentira izjave iz regije na oslobađajuću presudu. Rekao je da ga ne zanima šta misle u regiji.

“Ako reakcije iz Zagreba i Sarajeva budu bezobraznije nego što je to podnošljivo, morat će se bojati moje reakcije. Prošli put kad su krenuli đonom protiv mene, 2014. godine, promijenio sam im cijelu kadrovsku strukturu. Otjerao sam Josipovića, pa Milanovića, a na vlast sam doveo moju dragu Kolindicu. Sad čekam da me Kolindica pozove u službenu posjet”, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

U prvoj poruci nakon izricanja presude, Šešelj je na svom Twitter računu hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović poslao poruku: “Draga moja Kolinda, spremi se, spremi. Uskoro ti dolazim u službeni posjet!"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije