popis

Interpol objavio imena 173 obučenih za samoubilačke napade

interpol
22.07.2017.
u 13:45

Međunarodna kriminalistička policija (Interpol) objavila je popis s imenima 173 borca tzv. Islamske države, obučena za samoubilačke napade u Europi nakon poraza džihadista na Bliskom istoku, prenio je britanski list Guardian.

Interpol je napravio popis na osnovu podataka američkih obavještajnih službi prikupljenih tijekom napada za preuzimanje teritorija u rukama džihadista u Siriji i Iraku.

Europske mreže za borbe protiv terorizma ocijenile su da je zbog poraza džihadista na terenu u Iraku i Siriji, povećana opasnost od bombaških napada u Europi i bombaša samoubojica koji djeluju sami.

Za sada nema dokaza da je neko od ljudi sa popisa u koji je uvid imao Guardian, ušao na europsko tlo, prenosi Beta. 

Interpol je objavio popis kako bi europski obavještajni izvori bili upozoreni i eventualno prenijeli informacije drugim izvorima ukoliko posjeduju dodatne informacije, naveo je britanski list.

Na popisu se nalaze grupe pojedinaca koji su obučeni da sami djeluju kao bombaši samoubojice i biraju lokacije kako bi njihovi napadi izazvali što više žrtava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?