upozorenje

Interpol: Očekujemo napade na nogometnom prvenstvu, Euro je iznimno atraktivan za teroriste

terorizam
14.05.2016.
u 15:11

S velikim strahom gledam prema Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj. Tamo će gotovo sigurno biti pokušaja, poručio je šef Interpola

Šef Interpola Rob Wainwright upozorio je kako su teroristički napadi za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj gotovo pa sigurni, javlja Die Welt.

- Borba protiv terorizma je iznimno teška. To nisu klasične vojne borbe, a to su ipak veće borbe od onih s kojima se lokalna gradska policija suočava. Teroristi tako isuviše lagano mogu nanijeti štetu na koncertima, u kafićima ili restoranima - rekao je Wainwright pa dodao:

- Takve mete su zastrašujuće ranjive. S velikim strahom gledam prema Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj. Tamo će gotovo sigurno biti pokušaja. Takvo što je iznimno atraktivno za teroriste - poručio je šef Interpola.

Podsjetimo, militanti Islamske države u noći s četvrtka na petak ubili su najmanje 14, a ozlijedili 20 navijača Real Madria koji su se okupili u jednom kafiću u iračkom gradu Baladu kako bi gledali stare utakmice. 

Spekulira se da je motiv za napad antagonizam terorističkih fanatika prema nogometu kojeg smatraju jednim od simbola zapadne dekadencije.

Jedan od napadača nekoliko sati kasnije raznio se na jednoj tržnici kada je shvatio da nema gdje pobjeći. Drugog su stanovnici uhvatili i spalili živog nakon što je priznao zločin. 

Europsko nogometno prvenstvo počinje 10. lipnja utakmicom Francuska - Rumunjska. Francuska je već potvrdila kako će ovaj turnir proći uz nevjerojatno osiguranje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?