General Qasem Soleimani

Iranski general prijeti Trumpu: "Naša vojska je spremna za sukob"

26.07.2018.
u 19:17

Iranski general odgovorio je na Trumpove prijetnje te izjavio da je njegova vojska spremna za sukob s SAD-om.

General Qasem Soleimani, vođa elitne postrojbe iranske Revolucionarne garde, nazvao je američkog predsjednika Donalda Trumpa "kockarom" i poručio mu: "Vi ćete započeti rat, ali mi ćemo ga završiti".

Tenzije između SAD-a i Irana porasle su nakon Trumpovog povlačenja iz iranskog nuklearnog sporazuma. Trump je u nedjelju navečer pojačao napetosti objavom na Twitteru, kojom je reagirao na izjavu iranskog predsjednika Hasana Rohanija, prenosi Index.hr. 

Rohani je ranije toga dana rekao: "Amerikanci moraju shvatiti da je mir s Iranom majka sveg mira, a rat s Iranom je majka svih ratova". Upozorio je Trumpa da se "ne igra s repom lava, inače će požaliti". Te komentare iznio je nakon najave da će Washington ponovo nametnuti ekonomske sankcije Iranu 6. kolovoza.

Rohani je jučer rekao da "uopće ne vrijedi odgovarati na Trumpove jeftine izjave". Soleimani je danas rekao kako mu je dužnost kao vojniku odgovoriti Trumpu.

"Blizu vas smo, ne možete ni zamisliti koliko blizu. Spremni smo", izjavio je Soleimani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije