uoči summita

Južna Koreja prekinula emitiranje poruka protiv Sjevera preko velikih zvučnika

23.04.2018.
u 10:24

Južnokorejska vojska je prestala putem velikih zvučnika emitirati poruke protiv Sjeverne Koreje u pograničnom području kako bi se napravila pozitivna atmosfera uoči summita dvije države krajem ovog tjedna, navodi ministarstvo obrane Južne Koreje, prenosi Xinhua.

Emitiranje je prekinuto danas da se "stvori raspoloženje pomirenja".

Održavanje summita je prilika da se zaustavi propaganda sa obje strane granice. Mirovni gest je učinjen uoči susreta predsjednika Južne Koreje Moon Jae-ina i predsjednika Sjeverne Koreje Kim Jong Una u pograničnom mjestu Panmunjom.

Upravo u blizini tog mjesta Južna Koreja je imala postavljene velike zvučnike. Putem njih su od 2016. godine emitirane poruke protiv režima u Pyongyangu, a kao odgovor na sjevernokorejska nuklearna testiranja. Također i vojna vježba Južne Koreje sa SAD će, vjerojatno biti prekinuta na dan summita.

Sve ove mjere su odgovor na odluku sjevernokorejskog lidera da prekine nuklearna testiranja i ugasi glavno postrojenje za testiranja. Ta odluka je priopćena prošlog petka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?