KIJEV

Kijev će pooštriti mjere sigurnosti nakon napada balističkim projektilima

28.03.2024.
u 11:57

Sigurnosne mjere u glavnom gradu Ukrajine Kijevu bit će pooštrene nakon što je Rusija izvela niz napada balističkim projektilima te zbog mogućnosti eskalacije, rekao je u četvrtak gradski dužnosnik.

Rusija je izvela usklađene zračne napade na ukrajinski energetski sustav prošlog tjedna u sklopu, kako je rekla Moskva, "osvetničkih" udara zbog ukrajinskog bombardiranja ruskih regija.

Moskva je od tada povećala, u napadima na gradove, upotrebu balističkih projektila koji su puno brži od običnih krstarećih projektila i teže ih je oboriti.

Serhij Popko, šef vojne uprave Kijeva, rekao je da će gradsko vijeće za obranu razmotriti što učiniti u vezi organiziranja javnih događaja te će povećati sigurnost oko velikih okupljanja.

Popko je istaknuo da je ta odluka donijeta zbog ruskih izjava i korištenja projektila koji gađaju metu unutar nekoliko minuta od ispaljivanja.

Dodao je da ruski agenti "i drugi neprijateljski elementi" možda pokušavaju infiltrirati grad.

"Molim Kijevljane da ostanu mirni. Ne paničarite. Koristimo preventivne mjere kako bi Kijev i njegovi stanovnici bili pouzdano obranjeni", objavio je na Telegramu.

Ukrajinski dužnosnici redovito pozivaju svoje zapadne saveznike da isporuče više sustava protuzračne obrane i streljiva kako bi spriječili sve učestalije ruske napade projektilima i dronovima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?