Ruski ministar vanjskih poslova

Lavrov optužio SAD i zapadne saveznike da ne poštuju međunarodno pravo

Sergej Lavrov
24.04.2023.
u 19:07

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov obrušio se na SAD i zapadne saveznike, optužujući ih da 'uništavaju globalizaciju' i ne poštuju međunarodno pravo.

Ruski ministar vanjskih poslova rekao je kako UN "proživljava duboku krizu" koju je prouzročilo to što SAD "zamjenjuje međunarodno pravo određenim poretkom temeljenim na pravilima".

Također je rekao kako je Washington "prigrlio politiku uništavanja" arhitekture UN-a, navodi Sky News.

- Svi znaju da Zapad ne želi vidjeti demokratizaciju međunarodnih odnosa, ali žele vidjeti napredak svojih pravila – rekao je Lavrov.

Rekao je da Zapad primjenjuje sve više represivne alate za suzbijanje bilo kakvog neslaganja i da su dostigli opasan prag koji je pogoršao gubitak povjerenja u multilateralizam.

Također je branio rusku invaziju na Ukrajinu, predstavljajući akcije svoje zemlje kao ciljane na ukrajinski "otvoreno rasistički režim" - tvrdnje koje su naširoko osporavane.

- Ruska Federacija jasno je objavila cilj iskorijeniti prijetnje našoj sigurnosti koje su godinama stvarali predstavnici NATO-a i zaštititi ljude od kijevskog režima i njihovih akcija uništavanja teritorija - rekao je.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije