Ruski ministar vanjskih poslova

Lavrov zahvalio Brazilu na naporima da se riješi sukob u Ukrajini

Sergej Lavrov
17.04.2023.
u 20:48

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov zahvalio je u ponedjeljak Brazilu na naporima da se riješi sukob u Ukrajini uoči posjete brazilskog predsjednika Luiza Inasija Lula da Silve, čiji su komentari o ratu uznemirili Washington.

Lavrov i brazilski ministar vanjskih poslova Mauro Vieira obratili su se novinarima nakon sastanka u Braziliji, razgovarajući o planovima za povećanje izvoza mesa u Rusiju i osiguranje uvoza gnojiva za brazilske farmere.

Lavrov će se kasnije u ponedjeljak sastati s Lulom, koji je predložio formiranje grupe nacija koje nisu uključene u rat Rusije i Ukrajine kako bi se uspostavio mir.

Tijekom vikenda, vraćajući se iz Kine, gdje je o tome razgovarao s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom, Lula je ponovio svoj poziv zemljama da prestanu  isporučivati oružje.

- Sjedinjene Države treba prestati ohrabrivati rat i početi govoriti o miru - rekao je Lula u izjavi novinarima koju prenosi državna TV.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?