Njemačka kancelarka

Merkel za jačanje njemačko-francuske suradnje

12.10.2019.
u 19:28

Njemačka kancelarka Angela Merkel obećala je u subotu da će raditi na jačanju veza s Francuskom uoči posjeta toj zemlji kako bi nazočila sastaku njemačko-francuskog Vijeća ministara.

- U bilateralnim pitanjima, kao i u rješavanju međunarodnih sukoba, Njemačka i Francuska blisko surađuju i zajednički djeluju, i žele to nastaviti u budućnosti - izjavila je Merkel u svom redovitom tjednom video obraćanju.

Planirano je da Merkel, francuski predsjednik Emmanuel Macron i ministri iz dviju zemalja u srijedu razgovaraju u francuskom gradu Toulouseu, gdje dvoje čelnika namjeravaju obići europsku kompaniju za proizvodnju zrakoplova i vojne opreme Airbus.

Planirano je da se Merkel i Macron sastanu u Parizu u nedjelju navečer.

Merkel je komentirala novi sporazum o jačanju bilateralnih veza dviju zemalja, nazvan Sporazum iz Aachena, postignut početkom ove godine u tom povjesnom njemačkom gradu u blizini francuske granice.

- Tim sporazumom naša suradnja trebala bi postati još jača - izjavila je Merkel.

Istaknula je planove promoviranja izravnih kontakata između građana u pograničnim regijama osnivanjem zajedničkih kultrurnih institucija, prenosi dpa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije