NEVIĐENI UŽAS:

Optužio suprugu da je neplodna pa joj odsjekao obje ruke!

užas
04.08.2016.
u 18:30

Pobješnjeli muškarac krivio je svoju suprugu što ne mogu imati djecu pa joj je mačetom odsjekao obje ruke. Kenijac Stephen Ngila pritom je potpuno ignorirao kako je utvrđeno da je neplodan zapravo – on.

Kako javlja CNN, Ngila je u braku s Jackline Mwende bio sedam godina, a u trenutku napada prijetio joj je da će je ušutkati jednom zauvijek. Mwende je trenutačno u bolnici gdje se oporavlja, dok su Ngilu uhitili te je u pritvoru gdje čeka suđenje.

Uz ostale brojne ozljede, Kenijka je nakon napada ostala gluha na jedno uho, a iz bolnice u Nairobiju kažu da ona nije imala problema s plodnošću, nego je reproduktivne probleme imao Ngila, prenosi Daily Nation.

 

Nakon napada oglasili su se brojni aktivisti i aktivistice za ženska prava. Članica kenijskog parlamenta Joyce Wanjala Lay osudila je napad te je rekla kako je tužno da se nešto ovakvo događa u današnje vrijeme.

“Dijete je zajednička odgovornost. Žena bez djeteta je i dalje žena, čak i jača”, rekla je Lay.

 

Veleposlanstvo Bangladeša je obećalo da će za Mwende osigurati lijekove za najmanje tri mjeseca, dok su joj aktivisti ponudili protetičke udove, mjesečni džeparac, prijevoz na terapiju i pomoć pri razvijanju poslovnih vještina koje bi joj trebale pomoći u životu nakon terapije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije